Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

25 - 26 april 2015

Rugzakwandelweekend 18 + 22 km - glooiend

Olne, Land van Herve en de daslook langs de Vesder

Kasteel van Wégimont

Victor Hugo zou eens in een dichterlijke bui gezegd hebben dat het Vesderdal het mooiste dal ter wereld is. Ik durf niet met zekerheid zeggen waar het Vesderland eindigt en het Land van Herve begint. De houtwallen lopen gewoon door, de glooiingen zijn er even diep, de draaihekjes even versleten, de dorpjes even schattig. Het is hier één groot ‘bocage’-landschap, een mozaïek van walletjes begroeid met hagen of rijen afgeknotte bomen.
We treffen het hier bijzonder goed, nu de daslook in volle bloei staat!

Herve 2003

Zaterdag...
... lopen we langs de noordkant van de Vesdervallei, door een tapijt van bloeiende daslook, naar het natuurgebied Massouheid. Daslook tot in Nessonvaux. Van daar klimmen we naar Olne dat 100 meter hoger ligt. Olne is opgenomen in de lijst van de mooiste plaatsjes in Wallonië. Langs Saint-Hadelin komen we toe aan het domein van Wégimont waar we ons te slapen leggen in het kasteel.

Zondag...
...langs alternatieve paadjes terug naar Olne. Vanuit Tonvoie, langs de ruisseau de la Hazienne dalen we opnieuw naar de Vesder. Aan de samenvloeiing met de Hoegne, bij Pepinster, steken we de Vesder over. De daslook moet hier, aan de zuidkant van de vallei, even welig tieren als bij Trooz. In Nessonvaux, na vele bospaadjes, houden we halt.