Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 4 tot maandag 6 april 2015 (Pasen)

Gezinnen en Rustige Stappers

Wandeldriedaagse Rochefort, de grotten en de Lesse

Rondwandelingen van 10 tot 11 km

Lessezaterdag 4 april - 10.30 uur
Vertrek aan de kerk van Daverdisse.
Vandaag wandelen we langs veel natuurschoon aan de oevers van de Lesse. De Lesse is een van de schilderachtigste maar tevens een van de meest onberekenbare rivieren in België. Dit deel van de bovenloop van Lesse is een van de mooiste stukken.

Verblijf:
Gite d'étape CBTJ Le Vieux Moulin
Rue du Hableau 25, 5580 Rochefort Tel : 084/214604
Verblijf in de Gite d'étape in een omgebouwde molen met 2 x overnachting in kamers van 2 tot 8 personen. Douches en wc's zijn op de gang. Met een warme maaltijd 's avonds en ontbijt en picknick voor maandagmiddag. (De picknick voor zaterdagmiddag en zondagmiddag breng je zelf mee!)
Lakens zijn inbegrepen.
Er is een grote speeltuin voor de kinderen. Restaurantzaal met open haard en bar. Gite Rochefort Gite Rochefort

zondag 5 april
Vertrek aan de overnachtingsplaats in Rochefort. (nadat we eerst een paar auto's naar Han sur Lesse gebracht hebben).
We komen via de Gr 557 aan de kapel van Notre Dame de Lorette. De wondermooie grot van Rochefort doet qua schoonheid niet onder voor de grot van Han. Zo heeft de Sabbatzaal een plafond van 30 meter hoog, waarin druipsteenformaties in verschillende kleurschakeringen voorkomen. Uiteraard bezoeken we deze mooie grotten (groepsprijs is 6 euro pp, 4 euro pp voor kinderen. Daarna vervolgen we ons parcours langs bossen en weiden tot in Han. De kleineren vinden daar een speeltuin.

maandag 6 april
Start in Wavreille, ten zuiden van Rochefort. Heel mooi, via een prachtige kronkelende vallei bereiken we de Gouffre de Belvaux, waar de Lesse onder de grond verdwijnt en enkele steile paadjes die prachtige vergezichten opleveren.