Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 18 januari 2015

Dagwandeling 25,5 of 21,5 km (keuze) - licht golvend

Langs Hemel en Vagevuur in Zuid-Oost-Pajottenland:
Halle - Sint-Pieters-Leeuw

Halle - Sint-Pieters-LeeuwVaak langs de Pajottenlandse wandelknooppunten, af en toe wijken we er toch eens van af.
Eerst door het centrum van Halle, Mariabedevaartsoord en Witse-stad. Van Alsput volgen we voetweg 100, die de voorbije jaren nieuw leven werd ingeblazen, en waarvan de laatste ontbrekende schakel sinds de Dag van de Trage Weg in oktober 2014 toegankelijk is, via klaphekjes door weiden.
Door een zachtgolvend landschap naar het gehucht Schamelbeek. Na Oudenaken weer een paar paadjes door de weiden, klimmen naar het Hemelrijk. Randje Vlezenbeek langs een oude Beeweg naar de OLV van Halle). Na 19 km zoeken we de warmte op van het Vagevuur, en laten ons verleiden door ... een echte lambiek van 't vat, een geueze of kriek, wat niet in de Hel te krijgen is (naar 't schijnt).
Als onze zieltjes gezuiverd zijn, stappen we langs de Witseboom en ontwaren we aan de horizon de hoogbouw van Brussel en hoogte 100 aan de overkant van de Zennevallei.
Na 21,5 km kan je het voor bekeken houden aan een bushalte van De Lijn.
De rest zal nog verder genieten van een serie leuke paadjes op de flanken van de Zuunvallei. Door het kasteeldomein Coloma naar het dorpscentrum van Sint-Pieters-Leeuw.

Sint-Pieters-Leeuw
Nabij de Zuunvallei - Sint-Pieters-Leeuw - mei 2008