Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Van vrijdag 2 tot zondag 4 januari 2015

Driekoningenfeest Kasterlee

Drie dagen wandelen en feesten

Foto van Lien Huysmans

Hoge RielenVerblijf: De Hoge Rielen.
Molenstraat 62 - 2460 Kasterlee
In een uitgestrekte natuurdomein in de Antwerpse Kempen met paviljoenen, een theater, sporthal, sportvelden, ...
Wij verblijven in Paviljoen 1, Zonnedauw, met 70 bedden: 7 kamers van 6 bedden en 2 slaapzaaltjes. Naast de goed ingerichte keuken, voldoende sanitair, de refter en het dagverblijf zijn er nog 2 kleinere lokalen ter beschikking..

Programma

Vrijdag:
Marc begeleidt een luswandeling van 22 km.
Vertrek aan het treinstation van Herentals om 9.45 u. Aankomst op dezelfde plaats.
We wandelen via het begijnhof van Herentals langs de Kleine Nete om in Lichtaart over de Kempische Heuvelrug terug Herentals te bereiken.Onderweg passeren we enkele natuurgebieden, o.a. Het `Zwart Water` en de `Witte Bergen`. Misschien wel echt wit ?
Einde van de wandeling ten laatste 16.00 u. We verplaatsen de auto's naar onze verblijfplaats, 10 km verderop. We regelen het vervoer voor de treinreizigers.
18.30 u: Avondmaal We koken zelf...
20 u: Wandel-en reisimpressies met kunstige foto's van Marc Huysmans en dochter Lien. Reizen in Groot-Brittannië, Myanmar, India, Tibet, ... Jos zorgt voor de montage.
Foto van Lien Huysmans
Vanaf 21.30 u zo ongeveer: Dansmuziek a gogo! Muziek hebben we. DJ's ook: Annemie en Ludo. Maar waar zitten de dansers?

Zaterdag
Marc begeleidt een voor- en namiddagtocht van 10 km, of te samen 20 km . Picknick in ons paviljoen.
Een voormiddagtocht door 'Riels Broek' en de Balderij. Moerassige grond, dus slijk gegarandeerd. Of 't moest behoorlijk vriezen.
Een namiddagtocht naar Proviciaal Domein 'de Hoge Mouw'. Op de Kabouterberg kunnen de grootsten ravotten terwijl de anderen even in 't kabouterhuisje verpozen.

Nabij de Hoge Rielen Alternatief: trage wandeling 15 km
In het Provinciaal domein `Prinsenpark`. Dit voormalig Koninklijk landgoed (Leopold 1) werd later door de Graaf van Vlaanderen uitgebreid tot zo`n 500 ha. Het park werd in 1972 eigendom van de provincie Antwerpen en opengesteld voor de wandelaar.
Om 17.30 u: aperitief
Vanaf 18.15 u: 3 gangen-menu. in het restaurant van de Hoge Rielen.
Vanaf 19.30 u: Volksdansen. Een dansleraar van volksdansgroep de Zonne komt ons enkele Kempische pasjes aanleren. Waarna er een klein uurtje vrolijk ge-volks-danst kan worden.
Vanaf 21 u: Al Dente
De groep brengt vlotte en originele popsongs van de jaren '50 tot heden in een nieuw muzikaal kleedje. Muziek maken is voor hen echt genieten en dat brengen ze over op het publiek. Rustig, jazzy, ingetogen tot zeer dansbaar. www.aldentemusic.be.
Al Dente

Zondag
Kamers leegmaken, bagage inpakken. Het paviljoen moet tegen 10 u opgeruimd zijn.
Daarna verplaatsen we de auto's naar treinstation Turnhout, ook zo'n 10 km verderop. Treinreizigers kunnen natuurlijk mee.
Van daar 2 mogelijkheden:
1) Een wandeltocht van 22 km doorheen het 'Turnhoutse Vennengebied'.
Turnhout VennengebiedHet gevarieerde landschap met kleurrijke graslanden, heide en schitterende vennen garandeert je uren wandelplezier.
2) Een stadswandeling doorheen Turnhout met o.a. een bezoek aan het 'Nationaal museum van de Speelkaart' met historische drukmachines. Na de middag een wandeltochtje van 8 km eveneens door het Vennengebied.