Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 8 - dinsdag 11 nov 2014

Wandelvierdaagse - heuvelachtig 10, 22, 22 en 13 km

De Romantische Rijnvallei

De Rijnvallei wordt als "romantisch" bestempeld tussen Rudesheim in het zuiden en Koblenz in het noorden. Niet voor niets is het tot Unesco erfgoed uitgeroepen. Het zuidelijke en meest indrukwekkende deel, met steile bergflanken, vele imposante kastelen en in herfstkleuren getooide wijngaarden vormt het decor voor onze wandeltochten.

- zaterdag 8 nov (10 km): Wij vertrekken dichtbij St Goar en wandelen bergop naar Burg Rheinfels . Vandaar dalen wij af naar St Goar en vervoegen de Rheinburgweg die vanop de hoogte de Rijn volgt. Al vlug komt de beroemde Lorelei rots in zicht met de gevaarlijke enge rivierbocht waar reeds vele boten vergaan zijn. We vervolgen onze wandeling met mooie uitzichten op de Rijnoevers en komen al vlug in Oberwesel aan waar de jeugdherberg op ons wacht.

- zondag 9 nov (22 km): Met de bus rijden wij tot in St Goar waar wij de overzet nemen naar St Goarshausen. Van hier gaat het meteen bergop richting Lorelei rots. Wij volgen de "Rheinsteig" die langs de rechtse rivieroever vele mooie vergezichten oplevert op de Rijn zelf, de wijngaarden en de kastelen Gutenfels en Pfalzgrafenstein. In Kaub, ter hoogte van het waterkasteel Pfalzgrafenstein nemen wij de overzet naar de westelijke oever. Met de bus rijden wij naar Bacharach waar wij 2 nachten in het kasteel Stahleck verblijven.

- maandag 10 nov (22km): Wij nemen de bus naar Niederheimbach waar wij aansluitend de overzet naar Lorch nemen. Tussen de wijngaarden volgen wij de Rheinsteig wandelweg tot in Bachergrund en Steinberg. Dan gaat het tussen de bossen bergop tot over de Gaulskopf waar wij op het plateau Aulhausen bereiken. Van hieruit dalen we langzaam tot aan het Niederwalddenkmal waar wij een mooi uitzicht hebben op de Rijnvallei met Rudesheim en Bingen. Wij wandelen door het pittoreske Rudesheim en nemen de overzet naar Bingen waar de bus ons opwacht.

- dinsdag 11 nov (13 km): De bus brengt ons naar Brey waar we de Rijnboog wandeling doen. Deze afsluitende wandeling levert prachtige vergezichten op de Rijn , de steden Boppard en Osterspai en het indrukwekkende kasteel Marksburg. Rond 14h00 voorzien wij de terugkeer naar Vlaanderen.