Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zondag 14 september 2014

Kajak op de Lesse - 22km, alleen maar bergaf

Houyet - Anseremme

Promoprijs, deelname enkel door leden (of wie voor 7 september 2014 lid wordt)

Met Kayaks Jaunes Libert. Laatste kans om voor de winter een verfrissende duik te nemen in de Lesse. Profiteer ervan!
Spot gemakkelijk, steeds bergaf, twee sprongetjes van 1m omlaag, geen krokodillen, een zwemvest wordt ter beschikking gesteld. Een beetje kunnen zwemmen is wel een vereiste.

Voorafgaandelijk zal de tochtbegeleider een korte uitleg geven om je wegwijs te maken in de kajak-techniek en zal een test worden afgenomen of je links en rechts (geen politiek) wel uiteen kan houden.

kajak
Schampavie kajakt op de Ourthe - mei 2009, tijdens 35 jaar Schampavie-feestweekend

In principe reizen we met de trein tot Houyet. Te Houyet is er geen mogelijkheid tot volledig ontkleden, dus thuis vertrekken met een minimum aan vaarkledij (zwempak) reeds onderaan.

Na de tocht is er mogelijkheid om een warme douche te nemen in de kleedkamers (handdoek mee!). Kledij (in zak) voor de terugreis per trein zal door de kajakverhuurder van Houyet naar Anseremme gebracht worden (hoeft dus niet in de boot).
Een beperkte hoeveelheid reservekledij + handdoek voor onderweg, evenals de picknick kan mee in de boot in een af te sluiten emmertje.

Halfweg de afvaart gebruiken we onze picknick in camping Paradiso te Gendron. We kunnen er gebruik maken van het sanitair en er iets te drinken kopen (dus wat geld mee in de boot).

Tijdens het varen is het dragen van pantoffels, die goed vast zitten aan de voeten, en nat mogen worden, noodzakelijk.