Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

OLV Hemelvaart 15 - 17 augustus 2014

Rugzakwandel3daagse: Ternell - Monschau - Ovifat - Jalhay
Indikatieve wandelafstanden : 25km / 25km / 23km
Heuvelend landschap - gemiddeld tempo

Hoge Venen

Dit weekeinde wordt er één met drie 100% natuurtochten, zonder café 's middags in het mooiste wandelgebied dat ons verstedelijkt België nog bezit.

Vrijdag 15 augustus 2014
Na aankomst van de trein te Eupen stappen wij om 10:01 op de TEC-bus (lijn 385). Onze wandeling start aan het Ternell Naturzentrum (Aankomst 10:11.) Van hieruit gaat het doorheen het noordelijke gedeelte van het natuurreservaat met als topper het uitgestrekte Hohes Venn. Daarna trekken wij verder oostwaarts tot over de Belgisch-Duitse grens. Wij overnachten in de jeugdherberg Monschau-Hargard, gelegen ten noorden van Monschau.

Zaterdag 16 augustus 2014
Na het ontbijt bezoeken wij het stadje Monschau, met haar authentieke vakwerkhuizen. Vanuit Monschau volgen wij het Rur riviertje tot aan de Scharzbach die wij stroomopwaarts volgen tot aan haar bronnen in het Bergerveen. Verder oostwaarts wandelen wij langs het hoogveen Fagne Walonne naar het natuurcentrum van Botrange. Vervolgens is het nog een 'steenworp' tot de Gîte d'Etape te Ovifat.

Zondag 17 augustus 2014
Vanuit Ovifat klimmen wij via het Bayehon riviertje tot aan zijn bronnen in het hoger gelegen Setai ven. Daarna volgen wij de schilderachtige Hogne rivier stroomafwaarts. Te Jalhay, gelegen aan de noordwestelijke rand van het natuurgebied, nemen wij om 17:05 de bus (lijn 390) naar Verviers waar mij om 17:37 de trein nemen huiswaarts.

Kaart Hoge Venen
Kaart Hoge Venen

Aanvullende informatie kan je o.a. vinden via de onderstaande webpagina's:
Naturzentrum Ternell
Monschau Zauberhafter Eifelschatz
Natuurpark Hoge Venen-Eifel