Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

woensdag 28 mei - zondag 1 juni 2014

Wandelingen met dagrugzak in een sterk heuvelende omgeving

Wye Valley en Bath (Engeland)

Het laatste stuk van de Wye Valley, tussen Monmouth en het Bristol Channel waarin de rivier bij Chepstow uitmondt, ligt tamelijk diep en vormt een natuurlijke grens tussen Engeland en Wales. Wij beperken ons vooral tot de Engelse kant.
De Wye kronkelt er door een hevellandschap dat bijna bergachtig is. Her en der steken rotsen uit de hellingen van de heuvels die een prachtige begroeiing hebben van eiken, beuken, taxussen en linden.

Ten oosten van de Wye Valley strekt zich het Forest of Dean uit, een reeks beboste heuvels die een bos vormen dat door een zekere Drayton 'de koningin der bossen' genoemd werd. Het duizend jaar oude eikenbos was het eerste dat in 1938 in Groot-Brittannié werd beschermd. Het Forest Park beschikt over een uitgebreid wandelnetwerk.
De top van de 144 m hogeYat Rock biedt een duizelingwekkend uitzicht op de prachtige lus van de Wye en de vruchtbare akkers van Herefordshire in het noorden.

Bath is een van de mooiste steden van Engeland en staat al sinds 1987 op de lijst van werelderfgoed van de Unesco. Het meeste dateert er uit de 18de eeuw. Maar Bath slaagde er ook in de Romeinen te verleiden die er de enige warme bron van het land ontdekten.
Historische resten, schitterende monumenten, elegante straten en prachtige pleintjes maken Bath bijzonder leuk. Dit is enkel te danken aan de inwoners die de restauraties en de onderhoudswerken zelf financieren omdat zij dat leuk vinden!

Programma

's Morgens en 's avonds verplaatsen we ons per autocar. Alle tochten zijn met dagrugzakje.
Wijzigingen aan het programma zijn nog mogelijk.

Woensdag 28 mei
Met de autocar vanuit Groot-Bijgaarden via De Pinte (opstapplaats) naar Calais. Vermoedelijk vertrek in Groot-Bijgaarden rond 05u30. Met ferry of Shuttle naar Dover of Folkestone, en verder naar de Wye vallei. 's Namiddags een wandeling in de omgeving van St Briavels van 10 km. Overnachting in St Briavels Castle.
Op dat vroege uur is er enkel een L-trein Brussel-Zuid 04:49 - Brussel-Noord 05:08 - Groot-Bijgaarden 05:22 (L-trein richting Aalst)

Donderdag 29 mei
Wandeling van Monmouth naar Lower Lydbrook (20 km). Overnachting in St Briavels Castle.

Vrijdag 30 mei
Na het uitchecken in de JH van St Briavels wandelen we van Parkend naar Newnham. 20 km. Verplaatsing met de autocar naar en overnachting in Bath.

Zaterdag 31 mei
Wandeling in de omgeving van Cheddar, gekend van de gelijknamige kaas, met de Cheddarkloof, een nauw, slingerend ravijn met bijna loodrechte kalkstenen wanden. Overnachting in Bath.

Zondag 1 juni
In het teken van het culturele. Verkenning van Bath. Een bezoek aan de Romeinse thermen mag niet ontbreken. Terugreis via De Pinte naar Groot-Bijgaarden (21 à 21.30 uur).