Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

10 - 11 mei 2014

Fietsweekend Libramont - Bouillon - Libramont
90 + 85 km - pittig: dagelijks 2x in en uit de vallei van de Semois

Lesse en Semois

Zaterdag door de vallei van de Lesse naar Redu, het boekendorp. Het landschap oogt glooiend. Voorbij Redu zijn de valleitjes dieper ingesneden. We pikken een ravel op, ideaal om zachtjes omhoog te rijden naar het plateau tussen Lesse en Semois. Vanaf Graide gaat het snel omlaag naar Vresse-sur-Semois. Langs de boorden van de Semois zijn weinig rustige befietsbare wegen, maar hier ligt er één. Verderop kan het alleen omhoog. Naar Rochehaut. En dan omlaag! Naar Poupehan. En een tweede keer omhoog. Bouillon ligt onderaan de 'Vieille Route de France'. Een fantastische 3 km lange afdaling naar Bouillon (met 8% snel, maar niet gek).

Zondag Eén voor één de dorpjes van de Semois: Dohan, Mortehan, Chassepierre, Chiny, ... De vallei wordt langzaam ondieper en breder; bos wijkt en maakt plaats voor landbouw. Maar de dag start met twee beklimmingen even buiten Bouillon. In Chiny is het tijd om afscheid te nemen van de Semois, hier bedraagt het hoogteverschil minder dan 100m. Door bossen en velden op naar Libramont!

Overnachting
Jeugdherberg Bouillon.
Er is voor 12 personen gereserveerd.

Aanmelden
Door overschrijving van 36,50 euro op rekeningnr.
BE60 9730 3254 7170 van Bertel Cousaert.
Dit omvat avondmaal en ontbijt, overnachting en lakens.

Bij 'mededeling' vermeld je je vervoers(on)mogelijkheden als volgt:
TREIN = ik kom met de trein
CHAU2 = ik ben chauffeur en kan nog 2 personen meenemen met fiets (of CHAU1, CHAU3, ...)
MEE = ik wens mee te rijden
RES0= ik ben reservechauffer. Liefst rij ik mee, maar als het echt nodig is, kan ik ook chauffeur zijn. Ik kan echter niemand anders meevoeren. Of RES1, RES2, ...
Je vermeldt ook je e-mailadres en tel- of gsm-nr.

Een 10-tal dagen voor het weekend ontvang je via mail de deelnemerslijst met een optimale verdeling in verband met samenrijden.