Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Vrijdag 24 - zondag 26 januari 2014

1 dag verlof nemen!

Rugzakwandel3daagse 3 x 24 km - tussen 140 en 425m hoogte

Semois (Be), Semoy en Meuse (Fr)

Baraque Laurent Een stille Ardennentocht, met 2x overnachten aan de Semois, op de Frans/Belgische grens.

Vrijdag. In de voormiddag een golvende afwisseling van weiden, bossen en een paar valleitjes tussen 340 en 425m hoogte. Eens de Franse grens over dalen we naar een bosrijke beekvallei. Omhoog naar de Roche Margot, een point de vue over les Hautes Rivières, een wat vervallen Frans stadje aan de Semoy. Supermarkt 1 km voor ons eindunt, da's makkelijk!

Overnachting:
Gîte d'étape Baraque Laurent.
Gelegen middenin een bos op de Frans/Belgische grens, aan de oevers van de Semois. Was vroeger een huis van tabaksmokkelaars.
Er zijn 30 bedden in 6 kamers, goed ingerichte keuken waar we in groep potje koken, 4 douches. Baraque Laurent

Zaterdag. Rondwandeling bijna volledig op Franse bodem. Diepe wouden, fraaie uitzichtpunten, een paar ingeslapen dorpen, de kronkels van de Semoy... 't Kan enkele keren stevig bergop/bergaf gaan.

Maandag. Naar Bohan, Membre en Laforêt, da's telkens de Semoisvallei steil uit, en weer in. In Vresse steken we de rivier over, klimmen naar Six Planes, waarna we tussen 320 en 425m hoogte een afwisseling van weiden en bossen krijgen. Einde in Graide. Mochten we wat te vroeg zijn voor de trein: 't is niet de eerste keer dat we in 'Le Matefaim' een afscheidspint drinken.