Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Woensdag 1 januari 2014

Feestdagwandeling 19 km - vlak tot lichtgolvend

Heizijde (Lebbeke) - Moorsel - Liedekerke

Heizijde-TeralfeneDe eerste dag van het nieuwe jaar wandelen we vanuit een treinhalte waar we nog nooit startten.
Lebbeke was voor mezelf niets meer dan de drukke baan Asse-Dendermonde, veel lintbebouwing, veel asfalt... Tot een artikel over heropende trage wegen op http://www.tragewegen.be me de stafkaart liet grijpen, Google luchtfoto's en streetview erbij... Verdorie da's zeker het ontdekken waard!

We starten met een sinds kort toegankelijk natuurgebied. Na een serie trage wegen, waarvan er 3 dit jaar heropenden, moeten we om de gemeente Lebbeke te verlaten wellicht een paar honderd meter zonder pad (tja, een prikkeldraad ofzo, dat hoort toch bij een tocht?).
Moorsel trekken we door langs een wirwar van smalle kerkwegels, soms geasfalteerd, soms één betontegel breed, soms gewoon gras onder de voeten. Door de Falluintjes met nog een aantal hoppevelden. De mannenabdij van Affligem laten we links liggen, de vrouwenabdij van Maria Mediatrix rechts.
Naar de Affligemse Molenberg, zoals de naam het zegt gaan we hier bergop, tot 70m boven de zeespiegel. Aan de horizon ontwaren we de Dender- en Bellebeekvallei. Even lawaai van de E40, dan weer een wirwar van smalle paadjes door Teralfene, om te eindigen aan het station van Liedekerke.

Heizijde-Liedekerke
Variatie van trage wegen in Heizijde, Moorsel, Affligem.