Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 24 november 2018

Schampavaria

Dagje Gent

Graffiti wandeling met gids - bezoek aan Miat, nu industriemuseum - bezoek aan stadsbrouwerij Gruut

We beginnen onze dag met een geleide wandeling doorheen een nieuw stukje Gent nl. de 'oude dokken'. Gedurende anderhalf uur zal een bekwame gids ons leiden doorheen dit ongekende deel van Gent dat momenteel een echte revival beleeft.
Veel graffiti-kunstenaars hebben zich daar kunnen botvieren op tal van muren en panelen, en het resultaat is een bonte kleurmengeling van 'spuitbuskunst'.

Na de middag bezoeken we het MIAT, nu omgedoopt tot museum van de industrie, gevestigd in de voormalige katoenspinnerij Desmet Guéquier, aan de Minnemmeers 10 in Gent. 1800 m2 is beschikbaar voor een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de textielnijverheid, de industriële samenleving, en de evolutie van 1750 tot nu.
Met een gids bezoeken we dit boeiende museum waarbij we zullen vernemen hoe Gent zich sinds de middeleeuwen als textielstad profileerde tot ver in het buitenland.

Na dit bezoek verplaatsen we ons naar de nabij gelegen stadsbrouwerij Gruut. Een plaatselijke gids leidt ons daar door dit familiebedrijf en laat ons proeven van drie van de vijf ter plaatse gebrouwde bieren... waarbij de gist door kruiden wordt vervangen.

Daarna zullen we wel allemaal 'gruuten dust' hebben en honger en kunnen we daar aanschuiven voor heerlijke Gentse stoverij met patatjes en groenten.