Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

vrijdag 10 - maandag 13 oktober 2014

Schampavaria

4 dagen wandelen en bezoeken in de Franse Ardennen

Gelegen ten noordoosten van het departement van de Ardennen, en doorkruist door de wateren van de Maas en de Bar, bieden de streek van Sedan en de Pays des Trois Cantons een optimale gelegenheid voor een bezoek. Zowel de schoonheid van het landschap met zijn bossen, water en groene heuvels, als de omvang en het belang van het erfdeel, zijn verrassend.
Het centrum van onze vierdaagse ligt in SEDAN: we volgen de geschiedenis van deze Middeleeuwse stad met zijn oude straatjes en prachtig stadscentrum, zijn prinselijk verleden en bezoeken de prachtige versterkte burcht, de grootste van Europa... Een gids zal ons hierbij het belang en de grootsheid van dit prachtig erfdeel vertellen.

Andere belangrijke stadjes als Rocroi en Charlevilles-Mézières... Juweeltjes, die getuigen van een imposant verleden staan ook op ons programma. Mits enige opzoekingen door enkele Schampavaria leden zullen we ook hier de geschiedenis induiken en prachtige dingen ontdekken.

Als we daarbij weten dat de GR14 en andere paden deze streek doorkruisen en hopelijk, in deze herfstperiode ons enkele aangename wandelingen kunnen bieden dan weten we nu reeds dat vier dagen in deze streek zeker te weinig zullen zijn.

Sedan
Versterkte burcht van Sedan