Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep, een dag, een weekend of langer.

zaterdag 25 - dinsdag 28 oktober 2014

Wandel4daagse met dagrugzak
22 + 24 + 25 + 22 km - matig tot sterk heuvelachtig

Prüm: van Noord- tot Sudeifel (DE)

4 dagen wandelen dor de prachtige Eifel in herfsttooi. Dit is het begin van de herfstvakantie, maar géén brugweekend: werk je gewoonlijk op maandag en dinsdag, dan moet je 2 dagen verlof nemen!

Zaterdag - 22 km
We starten op de Hahnenberg, 616m boven de zeespiegel, ten zuiden van Hellenthal. Door een panoramarijk en sterk golvend, overwegend open landschap stappen we naar de burchten van Wildenburg en Reifferscheid. Onderweg steken we de Wolferterbach, Mancheider Bach en Prether Bach over, valleitjes die een 150tal meter lager liggen.

Na de wandeling is het nog een half uur rijden naar onze verblijfplaats.
We logeren 3 dagen in de moderne Jugendherberge Prüm, nabij het centrum van dit gezellige Eifelstadje.

Kaart 4 tochten Prum

Zondag en maandag - 24 + 25 km
Zondag verplaatsen we de (meeste) wagens 15km naar Duppach, klein dorp ten noordoosten van Prüm. Van daar wandelen we terug naar de JH, maandag starten we te voet aan de JH en eindigen aan de wagens. We wandelen over een hoogplateau tussen 500 en 650m hoogte. Overwegend vlot wandelende veld- en boswegen, met hier en daar een klein dorp. De vallei van de Prüm is wat dieper ingesneden (420m boven de zeespiegel). De Schönecker Scheiz kan je 'wildromantisch' noemen.

Dinsdag - 22 km
Na een autoritje van 22km zuidwaarts verkennen we een heerlijk stukje van het Naturpark Sudeifel: een wild, kwasi onbewoond gedeelte van de Prümvallei, hier nog 270 tot 320m boven de zeespiegel, met bosrijke hellingen. 't Gaat op en neer door de vallei. We klimmen ook eens naar 540m hoogte, om de kronkelende vallei van boven te aanschouwen.

Mogelijk is er in het nabije stadje Waxweiler een konditorei, om deze 4dagen wandelgenot zoet af te sluiten?