Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 3 - zondag 4 augustus 2024

Fietsweekeinde ca. 85 km/dag, golvend met pittige hellingen

Ourthe en Salm tussen Marloie en Sankt-Vith

Dit fietsweekeinde verkennen wij het golvende Ardennen plateau met weide- en boslandschappen, ingesneden door de Ourthe en haar talrijke bovenloop-riviertjes. Meer naar het oosten doorkruisen wij de vallei van de Salm, die naar de Amblève stroomt. Tijdens deze tochten zoeken wij verkoeling in de uitgestrekte schaduwrijke bossen, waarbij wij ook via berijdbare halfverharde wegen fietsen.

Zaterdag 3 augustus 2024 :
Van het station te Marloie trekken wij naar het noordelijk gelegen Marche-en-Famenne en verder naar Hotton, gelegen aan de Ourthe. Wij volgen er het L620 fietspad tot Érezée aan de Aisne. Wij vervolgen in oostelijke richting via Grandmenil en Lierneux gelegen aan La Lienne. Vervolgens dalen wij af in de Salmvallei tot Vielsalm. De vallei uitklimmend volgen wij het L47a Ravel fietspad in oostelijke richting. Wij kruisen er het "Venn Bahn" fietspad, ten noorden van Sankt-Vith. Vanaf hier resten er nog enkele kilometers tot de jeugdherberg waar wij verblijven.

Zondag 4 augusts 2024 :
Vandaag fietsen wij via een meer zuidelijk gelegen route terug naar Marloie. Wij trekken naar het stadje Gouvy waar wij in zuidwestelijke richting vervolgen naar Houffalize, gelegen aan L'Ourthe orientale. Dit is de oostelijke arm van de Ourthe. Vervolgens fietsen wij via het dorpje Engreux, op zoek naar de meer westelijk gelegen tak van de Ourthe (L'Ourthe occidentale), verstopt en meanderend in de uitgestrekte bossen van het Parc Naturel des deux Ourthes. Nog verder naar het westen pikken wij enkele kilometers mee van het EV5 fietspad. Ter hoogte van Champlon, dat wij links laten liggen, buigen wij af via het dorpje Journal in noordwestelijke richting. Doorheen de aaneengesloten bossen Bois de Journal en Bois des Fagnes fietsen wij terug naar het station te Marloie.

Routekaartje
Indicatief routekaartje