Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Van woensdag 14 februari tot zondag 18 februari 2024 (krokus)

wandel5daagse met dagzak (20km tot 23km per dag)

Parc naturel régional des caps et marais d'Opale (Fr)

Tijdens deze 5 daagse staan er 5 wandelingen op het programma.
Het parc naturelle is gelegen tussen Saint Omer en Boulogne. Tijdens onze vijfdaagse verkennen we het binnenland. We stappen door een golvend landschap met soms al eens een pittig hellingetje. Het landschap is vooral open. Her en der liggen er kleine schattige dorpjes verspreid in het landschap. Helaas zijn de café's hier meestal ver te zoeken.
De eerste wandeling start vanuit Escoeuilles. Het landschap is sterk heuvelend met hoogtes tussen 100m tot 200m. We zien er o.a. de Mont du Val, Mont de Rebergues, de Mont Vert en de Mont de la cagne. Mogelijk is er in de namiddag een caféstopje in Alquines mogelijk. Het caféis open vanaf 15:30.
Na de wandeling gaan we in het 4km verder gelegen Brunembert iets eten in restaurant l'auberge Du Cheval Blanc.
Omstreeks 20:00 komen we aan in de gite.

1 van de wandelingen vertrekt ter plaatse. Voor de andere moeten we steeds een kleine verplaatsing maken met de auto. Landschappelijk blijft het een open landschap met o.a. de vallei van de l'Aa en de vallei van La Canche.
Zeker op het programma staat een wandeling vertrekkend vanuit Montreuil-sur-Mer. Dit is een klein vestingstadje en het is zeker de moeite waard om te bezoeken. We profiteren er ook van om 's avonds nog wat boodschappen te doen.
https://www.ville-montreuil-sur-mer.fr/
https://www.ville-montreuil-sur-mer.fr/patrimoine/

Onze overnachtingsplaats is een ruime gite. In deze gite zijn er 6 slaapkamers en er is plaats voor 14 à 15 personen. Het is een zelfkook weekend. Alle maaltijden uitgezonderd de picknick van woensdag en het avondmaal van woensdag zijn inbegrepen in de prijs.