Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Woensdag 12 april tot zaterdag 15 april 2023

Wandelvierdaagse door 'Felsenland Südeifel' (D)
14 - 20,5 - 19 - 18 km heuvelachtig

Onze uitvalsbasis ligt aan de voet van de burchtruïne Burg Ramstein op 3 km van het dorp Kordel. We overnachten er in het comfortabele Kraüterhotel Villa Vontenie Burg Ramstein 1 54306 Kordel.
Kordel is gelegen in het Kylltal op een 250 km van Brussel en 10 km ten noorden van Trier. We stappen hier 4 dagen met dagrugzak. De afstanden zijn beperkt maar de paden gaan regelmatig over rotsachtig terrein met af en toe een stevige klim!

Woensdag: We komen samen aan het station van Auw an der Kyll om 10.30u. Deze eerste dag doen we een wandeling van 14 km met in totaal 290m stijging. De tocht gaat door de diep uitgesneden vallei van de Kyll met rode rotsformaties. De voormalige zandsteengroeven verwijzen nog naar de natuursteenindustrie in deze regio. Na de wandeling is het nog een 20 km rijden naar ons hotel.

Donderdag: Deze dag wandelen we naar het station van Kordel en nemen daar de trein naar Trier van waaruit we een lijnwandeling doen terug naar ons hotel. Een tocht van 20,5 km (het stuk naar het station van Kordel inbegrepen) en 450m stijging. Eerst wandelen we door het oude stadsgedeelte van Trier met onder andere de Porta Nigra, dit is de oudste en best bewaarde stadspoort van Europa, gebouwd in de 2e eeuw. Na de wandeling door Trier steken we de Moezel over via de Kaiser-Wilhelm-Brücke. Met prachtige uitzichten over het Moezeldal en spectaculaire grotten zoals de Genovevahöhle en de Klausenhöhle bereiken we terug ons hotel.

Vrijdag: Een luswandeling vanuit ons hotel, 19 km met 610m stijging. De kers op de taart is vandaag het Butzerbachtal, deze zijrivier van de Kyll loopt door een nauwe kloof met verschillende hangbruggen en kleine watervallen.

Zaterdag: Deze laatste dag rijden we met de wagens naar Ernzen. We doen nog een wandeling in het spoor van de duivel met als topper de 'Teufelsschlucht' een bonte mengeling van rotspartijen die ontstaan zijn door de grillen van de natuur. Afstand van deze tocht: 18 km met 420m stijging.

Genovevahöhle (foto Dominiek Van Acoleyen)
Burg Ramstein (foto Dominiek Van Acoleyen)
Hangbrug in het Butzerbachtal (foto Dominiek Van Acoleyen)
Teufelsschlucht (foto Dominiek Van Acoleyen)