Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Donderdag 11 augustus 2022

Weekdagwandeling 26,5 km vlak

Brugge - Vloethemveld - Zedelgem

Zedelgem Eerst nog wat bebouwing van Brugge Sint-Michiels, vervolgens door de overwegend beboste en drevenrijke kasteeldomeinen Tillegembos, Tudor en Beisbroek. Na het lawaai van de E40 volgen nog wat landelijke asfaltweggetjes, tot we weer onverhard krijgen nabij en in het Zerkegemse Maskobos en Fazantenbos. Het Vloethemveld is een uitgestekt bos- en natuurgebied van 355 hectare met bos, heide, schrale graslanden en voedselarm water. Het voormalige munitiedepot is niet vrij toegankelijk, maar we genieten wel 5 km lang van de rand tussen bos en veld, langs een vijver en deels door bos. Langs een voormalige spoorswegbedding en via trage wegen langs de Plaatsebeek naar het centrum van Zedelgem.

Mogelijk genieten we nog van een terras, vooraleer bus 72 van De Lijn te nemen, die ons in 21 minuten naar het station van Brugge brengt (start om 16:00, 16:30, 17:00, 17:30)
Wie richting Kortrijk moet, kan bus 72 in de andere richting nemen, 7 minuten later, voor een ritje van 5 minuten naar het station van Zedelgem.

Brugge
Augustus 2016: Schampavie op weg van Maldegem naar Brugge. Foto van Hugo Marissens.