Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 4 september - Zondag 5 september 2021

Rugzakwandelweekeinde.

Aangepast : Kostendelend samenrijden wegens problemen met het openbaar vervoer.

Franchimont Trois-Ponts - JH Bévercé - Vielsalm

Start van de wandeling na aankomst van de trein te Franchimont om 10:13 uur.
Start van de wandeling te Trois-Ponts om 10:00 uur.

Kaartje

Zaterdag 4 september 2021 : (Aangepast !)
( ∼25 km, ∼700 m ↗ en ∼525 m ↘)

Vanaf de treinhalte te Franchimont klimmen wij uit de Hoëgnevallei naar het zuidelijk gelegen Bois de Staneux. Via het Grand Chamion bosbeekje, dat wij stroomopwaarts volgen, stappen wij in een grote boog omheen de agglomeratie van Spa. Verder oostwaarts bereiken wij Sart-lez-Spa. Daarna nemen wij een brug over de E42 richting de Hoëgnevallei. Vanaf De Léopold II waterval volgen wij dit riviertje, met haar mooie rotspartijen, stroomopwaarts tot aan de "Pont du Centenaire". Verder naar het zuiden, gaat het golvend en bergop verder door de bossen. Het bosbeekje L'eau Rouge was er tot het einde van W.O. I de grens met Pruisen.

( ∼24 km, ∼710 m ↗ en ∼630 m ↘)
Vanaf de treinhalte te Trois-ponts, waar wij de auto's parkeren (deze blijven hier staan tot onze terugkeer zondag avond.) trekken wij met de GR571 als rode draad langs de Amblève tot voorbij Stavelot. Wij buigen noordwaarts af, voor het viaduct van de E42 over de Amblève. Via een wijde boog ten westen en te noorden van Malmedy omzeilen wij er het industrieterein en de bebouwing. Tenslotte dalen wij af in de Warchevallei. Wij overnachten er te Bévercé in de jeugdherberg.

Zondag 5 september 2021:
( ∼25 km, ∼510 m ↗ en ∼500 m ↘)

Na het ontbijt trekken wij naar Malmedy. Van hieruit klimmen wij in zuidwestelijke richting uit de Warchevallei naar het hoger liggende plateau waar bosjes en weiden elkaar afwisselen. Na onze doortocht doorheen de Amblèvevallei en het kruisen van de E42 snelweg, gaat het vrij steil omhoog. Na 200 hoogtemeters ononderbroken klimmen in het Bois de la Ronde Haie, vinden wij er, midden in dit grote woud, het Croix Collin. Dit is meteen het hoogste punt (575 hoogtemeters), tijdens dit weekeinde. Vanaf hier trekken wij naar Logbiermé. Wie weet kan er, na 15 km wandelen, in het chalet van de Natuurvrienden, genoten worden van een drankje. Daarna gaat het verder naar het zuiden tot het Europees onderzoekcentrum voor het paard te Mont-le-Soie. Vanaf hier dalen wij geleidelijkaan af naar de Salmvallei waar wij te Vielsalm dit mooie wandelweekeinde beëindigen.