Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 3 - zondag 4 oktober 2020

Fietsweekeinde ca. 75 km/dag, golvend met pittige hellingen

Libramont - Lultzhausen (L) - Libramont

Dit fietsweekeinde verkennen wij het golvende Ardennen plateau met weiden en bossen en meer naar het oosten Le Parc Naturel de la Haute-Sûre in het Groothertogdom Luxemburg. Hier werd het plateau diep ingesneden door de bovenloop riviertjes van de Sûre.

Zaterdag 3 oktober 2020:
Van het station te Libramont trekken wij naar het noorden. Wij volgen de "Rando Vélo 7 L'Ardennaise" tot Gérimont. Vervolgens gaat het in zuidoostelijke richting tot Sibret waar wij het voormalige treinlijntje 163, nu een Ravel fietspad, opzoeken. Verder naar het noorden, ongeveer halfweg, juist voorbij Bastogne, houden wij halt aan het Mémorial du Mardasson . Dit oorlogsmonument, in de vorm van een vijfhoekige ster, herdenkt de overwinning van de Amerikaanse soldaten tijdens de Slag om de Ardennen. (december '44 - januari '45). Vervolgens gaat het in oostelijke richting bergaf via de PC20 tot Wiltz (Groothertogdom Luxemburg) . Deze Luxemburgse Piste Cyclable volgt het valleitje van de Wiltz en gaat door enkele voormalige spoorwegtunnels. Te Wiltz is de pret voorbij en begint het klimwerk uit de vallei naar Buderscheid en Kaundorf. Vervolgens gaat het dalend tot het stuwmeer van de Haute Sûre. Over de stuwmuurdam fietsen wij verder langs de zuidelijke oever van het meer tot Lultzhausen waar wij in de jeugdherberg overnachten.

Zondag 4 oktober 2020 :
Wij beginnen de dag met een ritje langs de noordelijke boorden van het stuwmeer tot Bavigne. Wij volgen, bergop en bergaf, de PC17 en de PC18 tot de Luxemburg-Belgische grens. Vanaf Neuperlé duiken wij het Forêt d'Anlier is. Na ongeveer 15 km in westelijke richting, door de bossen bereiken wij Narcimont. Via rustige landwegen gaat het verder in noordwestelijke richting tot Libramont.

Routekaartje
Routekaartje