Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zondag 28 juni 2020

Dagwandeling 24,5 km golvend

Ninove - Aspelare - Sint-Antelinks

Ninove - St-Antelinkx We verlaten Ninove in de Dendervallei door een meersenlandschap: een oogstrelende afwisseling van beboste en open ruimte, van hoge en lage plantengroei, van loofbossen, natuurlijke poelen en natte graslanden, in beheer door Natuurpunt.
Tussen Nederhasselt en Aspelare stappen we langs beek en bos over een recent heropend pad. Ook op andere plaatsen heeft de gemeente Ninove inspanningen gedaan om een aantal aloude voetwegen te herstellen / terug te onderhouden.
Toffe afwisseling van veldwegen en paden op weg naar Sint-Antelinks, waar het Duivenbos een volgend fraai en hellingrijk natuurgebied is, in beheer door Natuurpunt.
We komen tot 80m boven de zeespiegel. Over een hoog knuppelpad, langs een pad waar we in 2011 amper door geraakten, met bomen en struiken op het tracé maar dat nu weer prima is, naar Lebeke. Langs stoffige (in dorge periodes) of modderige (in natte periodes) veldwegen door een weidse open ruimte. In de verte duikte de abdijtoren van Ninove alweer op...

Sint-Antelinks
November 2011: Schampavie nadert Sint-Antelinks, op weg van Ninove naar Lierde.