Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

donderdag 12 - vrijdag 13 september 2024

Schampavaria

Halle en Grimbergen

Op 12 en 13 september gaat Schampavaria jullie nog eens extra verwennen en deze keer in het luxueuze en historische kader van de 'Villa Servais' in het centrum van Halle. Je waant je gedurende deze twee dagen eventjes in het hart van Toscane...

We spreken af vanaf 13u in de monumentale inkomhal van deze Neo-Palladiaanse villa van 1847, die van 2016 tot 2022 volledig gerestaureerd werd (kijk hiervoor even op hun website voor het interessante filmpje) en dit  door de huidige eigenaars Maud en Geert. Ooit was de tsaar van Rusland trouwens gelogeerd als gast van de vorige eigenaar en bewoner, namelijk de beroemde en grote cellist François Servais, die getrouwd was met een Russische dame.

Als we even bekomen zijn van de schoonheid, de grootsheid en de prachtige uitstraling van dit historisch monument en we terug met onze beide voetjes op aarde beland zijn, gaan we na een middagactiviteit om 16u30 aanzitten aan een échte en originele 'English High Tea' in de prachtige grote zaal. Het hoeft dus niet altijd een picknick te zijn... Laat jullie nu verrassen door de unieke samenstelling van deze formule, die Koningin Victoria destijds in het leven heeft geroepen. Een combinatie van een  lekker, nuttig en gezond culinair hoogstandje, dat trouwens ook ons avondmaal vervangt.

Rond 18u begeven we ons met de beschikbare wagens richting Grimbergen. Vanaf nu gaan we ons met onze beide voetjes in de lucht en in de wolken begeven. Als hij zich die avond kan vrijmaken gaan we dat trouwens doen onder begeleiding van onze ex-weerman Frank De Boosere. Adres: Abdijstraat 22  Grimbergen.

Om 20u00 vatten we dan de tocht aan naar de sterren, en dit met de medewerking van 'Volksterrenwacht Mira'. Als het eenmaal donker geworden is wacht ons hier beslist een uniek kijkspel, om nooit meer te vergeten. Als we dan uiteindelijk onze ster gevonden hebben, zal ons leven nadien wellicht nooit meer hetzelfde zijn...

Nadat we opnieuw op de aarde geland zijn, gaan we ons de tweede dag, na een uitgebreid  ontbijt, wijden aan onze hoofdactiviteit, namelijk een fikse wandeling van 14 km door de natuur. Voorzie hiervoor wel een picknick. We gaan jullie achtereenvolgens begeleiden en verwennen langs de volgende vijf prachtige natuurgebieden, en dit langs de vele  kronkelende paadjes ten oosten van de Zennevallei: het Malakoffdomein, het Maasdalbos, het Lembeekbos, het Warandepark en het Hallerbos.

Villa Servais
Villa Servais - foto's van Bert Lauwers