Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

vrijdag 1 - zondag 3 maart 2024

Rugzakwandel3daagse 19,5 + 23,5 + 23 km heuvelachtig

Bouillon - Semois en Lomme

BouillonVrijdag starten we na een mooie treinrit in Carlsbourg om 11.16u op 380m. Vrij laat vertrek, maar 't is net geen 20 km en overwegend over het Zuidelijk Ardeens Plateau met slechts kleine hoogteverschillen. Zowat de helft bos, de rest bosranden, velden, weiden en een paar onooglijke dorpjes. Naarmate we Bouillon naderen wordt het meer geaccidenteerd, zij het meest bergaf. Fraai panorama over Bouillon, tot beneden en dan... tja, de jeugdherberg ligt wat hoger.

Verblijf:
2x half pension in meerpersoonskamers in de Jeugdherberg van Bouillon , waar Schampavie altijd graag komt.

Zaterdag: Met dagrugzak de meest geaccidenteerde tocht van deze 3-daagse richting Corbion en terug. We klimmen de Semoisvallei uit, flirten een tijdje met de Franse grens. Na Corbion fraaie panorama's over de Semoisvallei en Poupehan vanaf de Preekstoel en de Pic du Midi. Op de flanken van de Semoisvallei op en neer en ook deels langs de rivier terug naar Bouillon.

Zondag: Om 9.05u nemen we op 500m van de JH de TEC-bus 8 richting Libramont tot Recogne (9.43u) op 480m hoogte. Van daar gaat het noordwaarts naar Poix-Saint-Hubert op 320m hoogte. Gemiddeld dus bergaf, op de flanken van la Noire Eau en verderop de Lomme. 'Flanken', dat wil zeggen dat we nu eens vlakbij het water stappen, dan weer een heel eind er bovenuit komen.

Semois Semois
Schampavie hoog boven de Semois en in de Ardense bossen - april 2007 - foto's van Hugo Marissens.