Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Donderdag 8 februari 2024 Woensdag 28 februari 2024

Dagwandeling 21 km licht golvend

Gaasbeek in een winters kleedje

Vogelenzang is een populaire wijk aan het kerkhof van Anderlecht. Daarachter ligt de vallei van de Vogelzangbeek, een typisch voorbeeld van een Brabants landschap met vochtige valleibodems. Een kleine natuurhoek, door sommigen een beetje miskend, maar voor anderen is dit natuurgebied dan weer een pareltje aan de stadsrand. De Vogelzangbeek kronkelt zich door een oude vruchtbare tuinbouwstreek, stroomt door een grote vijver omzoomd met knotwilgen, elzen, riet, lisdodde en andere planten, en ligt helemaal verscholen achter het gigantische complex van het Erasmus-ziekenhuis aan de rand van de grootstad.
Even een holle weg door en we komen op de Vlezenbeekse vlakte met de Witse-boom in het vizier en met mooie zichten op de skyline van onze hoofdstad. We zijn nu vlakbij de twee kasteeldomeinen van Gaasbeek en Groenenberg en laten ons leiden door de geuren en kleuren in deze prachtige bossen onder een zwak winterzonnetje dat misschien wel zal glinsteren op verse sneeuw.
Na deze mooie tocht op een winterse dag komen we op adem bij ’n warm drankje of ’n streekbiertje in dorpsherberg 'de Pajot' op het Marktplein van Gaasbeek.

Asse
Asse
De skyline van Brussel en het kasteeldomein van Gaasbeek - foto's van Guido Vermeir - november 2023.