Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

dinsdag 13 - vrijdag 16 juni 2023

De wondere wereld rond het fiere Brugge

Schampavaria

Schampavaria, dat is...

Fiets-vierdaagse in de wijde omgeving van Brugge

Het Minnewater, het Begijnhof, de Grote Markt, de Heilige Bloedkapel, den Dyver, het Belfort en andere toeristische bezienswaardigheden zijn toeristische polen die menig Schampavieter reeds meerdere keren zag.
Een reden om tijdens deze bijzondere 4-daagse nu eens niet centrum Brugge te bezoeken maar eerder, met behulp van de terreinkennis van Bruggeling en Schampavieter Dirk nu eens het andere toeristisch patroon per fiets te bezoeken.
Naast de kennismaking met de Abdij van Zevenkerken gaan we verrassend kijken in de ruimte en sterrenwachter in spe worden in het Kasteel Beisbroek. Even verder laten we ons verleiden door de charme van het witte dorp Lissewege met o.m. de 17de eeuwse Abdijschuur van Ter Doest met in de nabijheid het Fort van Beieren. Het was nogmaals Vauban die in opdracht van Lodewijk de 14de het fort liet bouwen.

Een dag doen we ons ook tegoed op een terrasje in Knokke-Heist, Damme of Sluis. Het weer zal dit vermoedelijk bepalen. Anderen gaan dan in Lissewege bewust op zoek naar 'De Soete Paepe', een retro snoepwinkeltje zoals in 1920 met meer dan 60 soorten ouderwetse snoep. Mogelijk worden we ook verleid door het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, het grootste natuurgebied van West-Vlaanderen of fietsen we gezwind langs het Leopoldkanaal en genieten we volop van de uitzonderlijk mooie natuur in het Bulskampveld het ZO- deel van de mooie, bosrijke Brugse groene gordel.

Fietstochten tussen 38 -55 km /dag van dag 1 tot 4.

Verblijf
in het mooie Velotel **** a cycling leisure & business pleasure hotel, Handboogstraat 1B in 8000 Brugge. www.hotelvelotel.com Tel. 050/25 25 25.