Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

vrijdag 11 - zondag 13 november 2022

Semi-rugzakwandel3daagse (22,5 + 25 + 24 km - heuvelachtig)

Land van Herve en Vesder

Wegimont

Vrijdag (Wapenstilstand)
Tussen 135 en 285m hoogte. Van Pepinster klimmen we de Vesdervallei uit. Een 50-tal meter boven de vallei maken we een weide boog rond Wegnez langs de typische weidelandschappen, afgewisseld met wat beekvalleien en bos. Na 13 km dalen we nog eens naar de Vesdervallei, terug er uit, vallei van de Bola in en weer uit naar Xhendelesse. Meer weidepaadjes bezuiden Soumagne.

Verblijf:
2x half pension in het kasteel van Wégimont, waar Schampavie al meermaals te gast was. Het omwalde kasteel in Maaslandse renaissancestijl, eigendom van de provincie Luik, is gelegen in een groot park. Kamers van 3 tot 6 personen.

Zaterdag
Luswandeling ten noorden van ons verblijf, tussen 200 en 290m boven de zeespiegel.
Veel paadjes langs en door weiden (overstapjes, klaphekken, tourniquets..), veldwegen, vergezichten, een paar dorpjes en gehuchten en in de verte meer bewoning van Micheroux en Herve. Ook 2 voormalige terrils, op de Terril au Bas Bois kunnen we wellicht naar boven, de Terril du Hasard is met z'n 355m de hoogste van de streek (naar de top mag wellicht niet).

Zondag
Met de volle rugzak passeren we eerst in het centrum van Soumagne, stop bij 2 bakkers.
Beetje op en neer tussen 175 en 260m, langs Forêt, tot we na 8 km afdalen naar de Vesdervallei op 90m hoogte. Ten zuiden ervan door een mooi bosgebied, afgewisseld met weiden naar de Prieuré de Beaufays op 280m hoogte.
Zeer afwisselend en panoramarijk naar Chaudfontaine, een paar kilometer vlak in de Vesdervallei en nog 1x er uit om een 50-tal meter boven de vallei naar Chênée te stappen.

Xhendelesse
Nabij Xhendelesse - april 2021. Foto van Hugo Marissens.
Foret
Nabij Forêt - maart 2021. Foto van Hugo Marissens.