Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

15 - 16 oktober 2022

Rugzakwandelweekend (24 en 24,5 km - golvend)

Tussen Binche en de Samber

Samber

Zaterdag
Van Leval naar Mont-Saint-Aldegonde, een arbeidersdorp op een heuvel, met nogal wat smalle kerkwegels en vergezichten richting verschillende terrils. Een grote kronkel langs Morlanwelz, door het Bois des Vallées, langs Bois de Chèvremont.
Zuidwaarts worden bossen meer dominant, met een aantal boswegen en -paden erdoor of langs de rand en vergezichten over de Sambervallei. Tot slot langs de Ruisseau du Spambou afdalen naar Lobbes.

In Lobbes nemen we om 17:23u de trein naar Charleroi-Sud 17:45. De JH ligt 200m verder.

Verblijf:
Half pension in de jeugdherberg van Charleroi, waar Schampavie trouwe klant is.

Zondag
We ontbijten al om 7:15 om tijdig de trein te nemen (slechts om de 2 uur een trein): Charleroi-Sud 08:14 - Labuissière 08:44 (richting Erquelinnes).

Op de noordflanken van de Sambervallei (tussen 120 en 190m boven de zeespiegel) eerst oostwaarts, nadien westwaarts naar Merbes-le-Château. Naar het noorden door het zachtgolvende landschap langs (modderige?) veldwegen. Van km 14 tot 19 langs en deels door bos.

Vanaf Bonne Espérance hebben we goede hoop om de belforttoren van Binche aan de horizon te ontwaren. Binche vanuit het zuiden binnenkomen is zeer mooi, vanuit een vallei langs de stadsmuren en kasseiwegen omhoog naar de Grand Place. Na al dan niet een caféhalte naar het station, dat ook een specialleke is.

Binche-Labuissiere
Ergens tussen Labuissière en Binche - juli 2006. Foto van Hugo Marissens.
Binche-Labuissiere
De stadsmuur van Binche - juli 2006. Foto van Hugo Marissens.