Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 13 - maandag 15 augustus 2022

Pittige Fiets3daagse

Condroz en Ardennen: vanuit Huy naar Han-sur-Lesse.

Fietsroute kaart

Zaterdag 13 augustus 2022 ( ∼82 km)
We verzamelen aan de voorzijde van het station te Huy (Hoei) . Na kort inrijden, langs de rechter oever van de Maas, klimmen wij in zuidwestelijke richting uit de vallei. Ongeveer 200 hoogtemeters hogerop bereiken wij het Condruzisch plateau. Het golvende plateau werd ingesneden door talrijke riviertjes, die allen naar de Maas vloeien. Wij doorkruisen onder andere de valleitjes van De Bocq , Ruisseau de Barbilon, Ruisseau du Polissoir, Ruisseau de la Fontaine Saint Hadelin, L'Ywoigne . Wij rijden met een wijde boog omheen Ciney. Meer naar het zuiden in de Famenne, het overgangsgebied naar de Ardennen, neemt de bebossing toe. Nabij Hoyet zetten wij de afdaling in naar de Lesse die wij stroomopwaarts volgen tot Han-sur-Lesse waar wij in de Kaleo gîte 2 keer overnachten.

Zondag 14 augustus 2022 ( ∼80 km)
Na het ontbijt vertrekken wij voor een fietslus ten zuiden van Han-sur-Lesse. In uw fietstassen stop je enkel uw pick-nick en wat je overdag nodig hebt. Vanaf Wellin gaat het eerst nog hogerop doorheen de uitgestrekte Ardennen bossen en dan dalend richting Daverdisse. Wij volgen er L'Almache stroomafwaarts tot Gembes. Vervolgens gaat het op en neer langsheen Graide, Opont, Our, Maissin, Villance en Libin, allen kleine dorpjes als eilandjes in het woud. Verder naar het noordoosten, te Mirwart, kruisen wij de vallei van de Lomme. Vanaf Grupont fietsen wij noord-west terug naar Han-sur-Lesse.

Maandag 15 augustus 2022 ( ∼80 km)
Gepakt met al onze bagage fietsen wij vooreerst in oostelijke richting doorheen de Famenne richting Marloi en Marche-en-Famenne waarvan wij de industrie en de agglomeratie links laten liggen. Vanaf Hotton, volgen wij via Melreux de Ourthe stroomafwaarts in noordelijke richting tot Grandhan. Wij klimmen er uit de vallei en vervolgen golvend over de Famenne ruggen. Verder over het Condruzisch plateau trekken wij tot Modave. Vanaf hier volgen wij het valleitje van Le Hoyaux stroomafwaarts tot Huy aan de Maas.

Fietsroute Profiel