Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Van vrijdag 03 juni tot Pinkstermaandag 06 juni 2022

lang wandelweekend met dagrugzak (22 tot 24 km per dag)

West-Vlaams Heuvelland

Wandelen in de buurt van de Rode Berg.

Tijdens deze 4 daagse staan er 4 wandelingen op het programma. De hoogteverschillen zijn niet zo extreem maar de hellingen kunnen best eens pittig uitvallen.

We wandelen zeker eens in de omgeving van Ieper. Ook de Rode Berg zelf met zijn gekend Hellegat, de Zwarteberg en de Kemmelberg zullen op het programma staan. Als Corona geen roet in het eten gooit zal er gedeeltelijk in Frankrijk gewandeld worden. De liefhebbers van een picon zullen dan zeker aan hun trekken komen.

Onze overnachtingsplaats is een ruime gite. Deze gite delen we met het fietsweekend. Er is plaats voor +/- 10 wandelaars en +/- 10 fietsers.
We zullen zelf ons potje koken. Er wordt verwacht dat iedereen zijn steentje bijdraagt en een handje toesteekt. Vele handen maken licht werk.

Vrijdag 03 juni 21km

We vertrekken aan het kanaal Ieper - Komen. Dit kanaal is nooit gerealiseerd door technische problemen. Overgebleven zijn een prachtig natuurgebied en enkele ruïnes van sluizen. We wandelen verder door het natuurgebied van de zwarte leen. Iets verder komen we door het gebied rond "hill 62" of mount sorrel. Hier werden in 1916 zware gevechten geleverd. Getuige zijn een aantal monumenten en oorlogskerkhoven. We stappen verder en maken een rondje rond de Zllebeekvijver alvorens terug naar de auto te stappen.

Zaterdag 04 juni en zondag 05 juni 23km en 25km.

We vertrekken beide dagen aan onze gite. Het is het gebied met een uitgesproken heuvelachtig karakter, hier bergen genoemd. We verkennen de Belgische kant met de Rode berg, de Sulferberg en de Scherpenberg. De andere dag verkennen we de Franse zijde met de Mont des Cats, de Mont de Boeschepe en de Vidaigneberg.

Maandag 06 juni 19km

Als afsluiter stappen we een rondje op de Kemmelberg.

Verblijf
Vakantiehoeve Rodeberg
Schomminkelstraat 26, Westouter

 Foto Verblijfplaats Rode Berg
Vakantiehoeve Rodeberg
Foto 2021 © Guido Vermeir