Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Vrijdag 6 mei 2022

Weekdagfietstocht 60 km - vlak en heuvelachtig - gezapig tempo

Fietsen in het Hageland en de Zuiderkempen vanuit Wespelaar

We starten aan het station van Wespelaar en rijden in 8-vorm met als knooppunt Wezemaal.

Voor een groot deel volgen we het fietsroutenetwerk, maar we kiezen ook voor andere berijdbare paadjes. Vlakke stukken langs de Dijle, de Laak en de Demer. Soms sterk hellende stukken, zoals langs het Chartreuzebos, het Kinderbos, de Benninksberg, de Wijngaarsberg. Voor de vrij sterk dalende holle wegen, de smalle veldwegeltjes, de stukjes kassei,... zijn enige vaardigheid, een gepaste fiets met goede remmen en een fietshelm zeker nodig.

Tochtleider heeft een batterij achteraan zijn fiets hangen. Ook andere deelnemers met een elektrische fiets zijn welkom, maar ze mogen zeker de snelheid niet opdrijven.
Er wordt aan een gezapig tempo gereden.

Schampavie
Hoogteprofiel

Hier een overzicht van wat we te zien krijgen:
Wespelaar. Schorisgat. Haacht. Dijle. Centrum Damiaan Ninde. Tremelo. De Laak (shortcut riviertje tussen Demer en Dijle). Rokebossen. Demer. Donjon Ter Heyden Rotselaar (14de eeuw). Zwemzone de Plas Rotselaar. De Winge. Het Vrouwenpark (Montfort College) met vijvers. Wezemaal: Norbertijnenpastorie (17de eeuw). Natuurreservaat Hagelandse Vallei. Holsbeek (met terras aan de Sportschuur). Rondom het Charteuzenbos (klimmen/dalen/klimmen). Verblindend wit van de grote muur in de holle wegen (Stellaria holostea). Het Bed van Napoleon bij Linden. Weidse uitzichten op de Hagelandse Vallei. Kortrijk-Dutsel. Horst (van ridderburcht in de 15de eeuw naar feestkasteel in de 17de eeuw). Sint-Pieters-Rode. Heilige Geestmolen. De zuidflank van de Beninksberg. De zuidflank van de Wijngaardsberg (met wijngaarden). Wezemaal (bis). De Dijle bij het natuurreservaat Wijgmaalbroek. De kasseien van Wakkerzeel. De zuidkant van het Haachts Broek. Wespelaar.

Schampavie
Langs de Laak - eind april 2018

Schampavie
Holsbeek - eind april 2019 - foto's van Jos Van der Plancken