Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

12-13 maart 2022

Dagrugzak wandelweekend (2 x 20 km)
heuvelachtig

Bouillon en de vallei van de Semois

Bouillon

Een klassieker: de zeer kronkelende Semois vallei, met haar mooie panorama's en avontuurlijke wandelpaden.

Zaterdag : wij vertrekken in Rochehaut en dalen meteen af naar Frahan om over de "Crêtes" te wandelen tot aan de oevers van de Semois in Laviot. Vandaar gaat het verder bergop naar Corbion. Wij vervoegen opnieuw de Semois in Poupehan en volgen de vallei tot les Faloises met de gekende laddertjes. Door de bossen bereiken wij weer ons vertrekpunt in Rochehaut.
Met de auto's rijden wij naar onze verblijfplaats de JH van Bouillon , Route du Christ 16, Bouillon Tel. +32 (0)61 46 81 37

Zondag: Vanuit de Jeugdherberg wandelen wij langs de Semois richting Dohan. Wij verlaten de vallei en bereiken "le Moulin Hideux". Vandaar gaat het bergop naar Curfoz en verder opnieuw bergaf naar een andere bocht van de Semois aan de "Moulin de l'Epine". Vanaf dan gaat het door de bossen richting Bouillon dat wij reeds vanop een uitkijktoren prachtig zien liggen in een haarspeldbocht van de Semois. Via het beroemde kasteel en door het centrum van Bouillon stappen we de laatste helling op tot aan de JH waar wij onze auto's vervoegen.