Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

3-4 februari 2024

Rugzakwandelweekend (22 + 24 km) sterk heuvelachtig

De Vesdervallei tussen Verviers en Eupen

VesderZaterdag starten we in Dolhain. Via een onooglijk paadje klimmen we naar het Croix du Calvaire voor een eerste vergezicht over de Vesdervallei. Door het typisch bocagelandschap, dalen naar de Vesder en er weer uit klimmen naar het zeer mooie Limbourg.
Naar het Bois de Hèvremont, 't wordt een echt Ardennenlandschap van bos, een beekvallei en het stuwmeer van de Gileppe. Na nog wat kilometers door bos steken we de Vesder opnieuw over om weer in een bocaelandschap te belanden: paadjes door weiden, klaphekken, tourniquets, hagen, ...tot in Eupen.
De doorsteek van Eupen tot onze verblijfplaats verloopt ook overwegend over trage wegen, deels kasseienpaadjes.

Verblijf:
Half pension in de Kaleo-gite-herberg van Eupen , waar Schampavie al vaak te gast was

Zondag: we verlaten Eupen langs de Vesder, stroomafwaarts. Eerst bos, dan een bocagelandschap. We komen weer vlakbij Limbourg, toffe paden door weiden en op een grasdijk, waaronder een drinkwaterleiding ligt.
Vergezichten. Na 15 km steken we de Vesder over, meer vergezichten. Door Andrimont, weer door weiden. Naar het station van Verviers is de laatste 2,5 km een mix van enkele woonstraten, bos, park op een helling en een oud stadsdeel langs de Vesder dat grotendeels afgebroken wordt.

Mocht er veel sneeuw liggen, kan het traject aangepast/ingekort worden.

Verviers Verviers
Schampavie door het bocaelandschap en op de hellingen van de Vesder nabij Verviers - januari 2010 - foto's van Hugo Marissens.