Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 20 - zondag 28 januari 2024

Sneeuwstappen in Névache, la haute vallée en étoile (F)

Inleidingswandeling, 4 luswandelingen en een tweedaagse - tot 650 m hoogteverschil

Nevache
Nevache

De vallei La Clarée is een beschermd natuurlandschap en nog een authentiek bewaarde vallei, waar skiliften verboden zijn. Er zijn dan ook geen alpijnse skipistes. Het is er een ideaal gebied voor langlaufen, sneeuwraketten en hondensleden. Deze vallei leent zich perfect voor zowel zomerse als winterse wandelactiviteiten.

Névache, gelegen op een hoogte van 1.600 m, is een gemeente in het Franse departement Hautes-Alpes in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en telt 334 inwoners (2008). Névache maakt deel uit van het arrondissement Briançon.

Nevache In januari 2023 deden we er een semi-trekking. In 2024 wordt het rustiger met minder hoogteverschillen tot maximum 650 m. Maximale hoogte is +/- 2400 m. Het is een gedroomd gebied voor het maken van mooie tochten. Het wordt opnieuw genieten!

De wandeldagen zijn een iets lichtere versie dan de twee laatste edities.

Ten volle genieten van deze week kan pas als je een goede fysieke conditie hebt. Wie gewoon is om regelmatig wandeltochten van minimum 20 km te doen, moet dit perfect aankunnen. Ervaring met sneeuwschoenwandelen is meegenomen. Beginners met een vrij goede wandelconditie zijn ook welkom.

Programma:
Nevache Zoals bij de vorige edities worden de tochten uitgestippeld en begeleid door Pierre Bonneau, een super aangename plaatselijke gids die het gebied goed kent. Ook wordt ten stelligste afgeraden om in de hogere Alpen sneeuwrakettentochten te doen zonder plaatselijke gids, vooral omdat er regelmatig op niet gebaande trajecten wordt gestapt wat voor een unieke ervaring zorgt.

Nevache Nevache Nevache