Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 9 - zondag 10 december 2023

Rugzakwandelweekend
22-23 licht golvende km/dag

Viane-Moerbeke - Deux-Acren en Brugelette - Silly

Van Moerbeke wandelen we naar Viane dat aan de andere kant ligt van de vallei van de Mark. We wandelen verder richting Bever en al kronkelend door een open landschap met bomenrijen, bosje en mooie vergezichten bereiken we Akrenbos. De Rietbeemd aan de oevers van de Mark mogen we zeker niet overslaan. De wandeling eindigt aan het station van Acren, waar we de trein nemen naar Ath (rittijd 9 minuten) voor de overnachting in het Natuurvriendenhuis. Inkopen doen we in de buurt van het station van Ath.

Rechte onverharde landwegen voeren de boventoon. Smallere wandelpaadjes die modderig kunnen zijn vinden we vooral terug in de Markvallei en in natuurgebied.

Een treinrit van 10 minuten brengt ons zondagochtend naar het startpunt in Brugelette. Een landweg overgaand in een voetweg leidt naar Gages. Over de onverharde Chemin Royal of Koningsweg, met deels het karakter van een laan, passeren we de kastelen van Morval en Thoricourt. In het bos van Silly en van Ligne maken we een 7 km lange lus. Er resten dan nog ruim 2 km naar het dorpscentrum van Silly en nog 2 km naar het station. Is er tijd en interesse, dan passeren we in het Café de la brasserie (brouwerij van Silly).

Kasteel van Thoricourt
Schampavie wandelde langs het kasteel van Thoricourt in april 2016 - foto van Hugo Marissens