Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 28 oktober 2023

Schampavaria

Schampavaria, dat is...

Dagtocht Antwerpen met gegidste rondleiding KMSKA en stadhuis

Op zaterdag 28 oktober spreken we af om 9u30 in de zeer mooi gerestaureerde hall van de Middenstatie (nu genoemd Antwerpen Centraal). Te voet wandelen we door de Joodse wijk, het Stadspark en de museumwijk naar het KMSKA, alwaar we afspraak hebben met onze gids om 11u.
De groep is wel beperkt tot 18 deelnemers.
Deze interessante, gegidste rondleiding kan echter alleen voor de bezitters van een museumpas. Deze laatste is trouwens een aanrader voor iedereen van Schampavaria en Schampavie,  die regelmatig een portie cultuur wensen op te snuiven...
Diegenen die niet in het bezit zouden zijn van een museumpas kunnen uiteraard steeds on line een ticket reserveren en kopen, aan de prijs van 20 euro en dit voor zaterdag 28 oktober met tijdslot 11u. Ze zijn aldus ook van harte welkom om deel te nemen aan onze culturele dagwandeling.

Na de rondleiding gaan we picknicken (binnen of buiten) aan het Zuidpark (de vroegere gedempte zuiderdokken) ter hoogte van de Vlaamse Kaai (de Waalse kaai is aan de overkant). Een kleine lunch kan hier trouwens ook voor diegenen die hun picknick vergeten zijn...

Tegen 14u starten we onze wandeling langs en over de vernieuwde Scheldekaaien. Deze zijn nu nog niet helemaal vernieuwd en ook nog niet helemaal in hun vroegere glorie hersteld, maar we kunnen toch al een zeer uitgebreide wandeling doen langs de oevers van de Schelde met zijn prachtige vergezichten.
  We gaan ons trouwens tevens wagen aan een tocht onder de Schelde, en dit via de oudste nog in werking zijnde houten roltrap van de Benelux.
Na een mooie natuurwandeling tussen het riet van de Linkeroever nemen we de overzetboot terug naar de overkant richting het Steenplein.

We wandelen nu via de Suikerrui naar de Grote Markt (na die van Brussel de mooiste van Europa), waar we om 17u15 verwacht worden aan de ingang van het Stadhuis, voor het tweede gegidste bezoek van de dag. Iedereen zal verrast zijn door de schoonheid binnenin.
Na het bezoek wacht er nog een Bolleke op ons in Den Engel met zicht op de prachtige gevel van het Stadhuis (zie foto) en de diverse gildehuizen.

Schampavaria
Stadhuis Antwerpen - juli 2023 - foto van Bert Lauwers