Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 19 - zondag 27 augustus 2023

Pittige rugzaktrektocht

GR5 Haute Savoie (Frankrijk-Zwitserland)
Thonon-Les-Bains - Les Houches

De GR5 is één van de meest populaire lange afstandswandelingen in Europa, die zich uitstrekt over 5 verschillende landen en is vooral bewegwijzerd met de alom bekende rood-witte rechthoekjes. Het traject start in het aan de Noordzee gelegen Hoek van Holland, nabij Rotterdam, en eindigt na ca. 2150km in de Zuid Franse stad Nice aan de Middellandse Zee.

Er is gekozen om steeds een deel van het traject te stappen en om de volgende keer terug te starten waar we vorige keer geëindigd zijn. Het komende traject wordt ingedeeld in stapdagen van gemiddeld 7 stapuren in functie van de logeermogelijkheden en het terrein. Bevoorrading in functie wat zich aandient.

Villers-Le-Lac
De vrolijke bende van vorig jaar

Dit jaar starten we in het stadje Thonon-Les-Bains aan de overkant van het meer van Genève. In de verte zien we de Alpen al verschijnen. Dit is het departement Haute Savoie waarin de Mont Blanc gelegen is, met als hoogste punt ca. 4807m, de hoogste berg van de Alpen. Het merendeel van het traject is in Frankrijk gelegen, één keer logeren we in Zwitserland. Het hoogste punt van onze tocht situeert zich op ca. 2480m. De laatste stapdag komen we toe in Les Houches, vlakbij Chamonix.