Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

donderdag 29 juni - dinsdag 11 juli 2023

Zomer-fietstrekking

Lorrainestreek, Elzas en het Neckartal (FR/DE)

Ong. 80 km per dag aan een rustig tot matig tempo in een heuvelend landschap

Bestemming

Metz en Nancy zijn 2 verrassend mooie steden in Lotharingen, op onze weg naar de Vogezen en de Elzas.
Glooiende straten met kinderkopjes langs leuke pleintjes, winkels, kerken en de Moezel. De kathedraal Saint-Etienne, groot en gelig. Die gele kleur komt overal voor in Metz in veelvuldige gebouwen.
Metz voelt Duits aan, maar Nancy is een echte Franse stad met mooie en grote pleinen die het te danken heeft aan de Poolse koning Stanislas. Het plein vernoemd naar zijn naam is een echt juweeltje.

Saint-Dié-en-Vosges ligt aan de poort van de Vogezen, die we links laten liggen om door te stoten naar de Alsace. Een klein gebied in omvang, maar groot in verscheidenheid is de Elzas een onuitputtelijke bron van verrassingen. De Elzasser Wijnroute met karakteristieke dorpjes én Straatsburg als symbool van de Europese samenwerking.

Langs de rand van het Zwarte Woud glippen we naar het pittoreske stadje Freiburg. Vandaar fietsen we door het Centrale deel van het Zwarte Woud, op zoek naar ’s werelds grootste koekoeksklok en zoeken verfrissing bij een waterval. We vervolgen onze weg en zoeken het Schwenninger Moos op om nadien op de meest contrastrijke rivierfietsroute van Duitsland onze weg te zoeken richting Stuttgart … maar opgepast want Rottweiler honden kunnen je de weg versperren.

Lotharingen Fotos Archief Guido Vermeir
Landschap in Lotharingen en het Stanislasplein in Nancy
foto's van Guido Vermeir