Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Maandag 22 mei 2023

Schampavaria

Schampavaria, dat is...

Gentse highlights tonen zich aan Schampavaria

Ghelamco Arena & Bistro AA Gent

Geleid bezoek (inbegrepen) aan de Ghelamco Arena, thuishaven van voetbalploeg KAA Gent
De Ghelamco Arena is het enige totaal nieuw gebouwde stadion in ons land sinds 1976 en is een totaal nieuw concept. Er worden rondleidingen met stadiongids georganiseerd. Tijdens de rondleiding krijgt de groep allerlei informatie over de sportieve, commerciële en maatschappelijke werking van KAA Gent, het verhaal van de voetbalclub, de werking van de Ghelamco Arena en de organisatie van een voetbalwedstrijd in de Ghelamco Arena.

Na het bezoek aan de Arena en de lunch (niet inbegrepen) gaat de volledige groep met De Lijn (tram – bus ) naar het Gentse Stadhuis voor het geleid bezoek. In de bistro kan van eenvoudig tot fijn worden gegeten. Het is een goede brasserie tegen aanvaardbare prijzen. Picknick is er evenwel NIET toegelaten.

Gentse Stadhuis.

Van 15u tot 17.30 u wordt ons een rondleiding (inbegrepen) aangeboden door alle belangrijke ruimtes van het Stadhuis en geleid door de heer Koen De Boever, directeur en Chef Protocol van de Stad Gent. Indien er die dag geen officiële politieke ontvangsten zij,n wordt er ons ook op het einde van ons bezoek een receptie aangeboden.

Gentse Stadsbrouwerij Artevelde

Na het Stadhuis begeven we ons te voet naar de receptieruimte van de jongste brouwerij van Gent, m.n. Brouwerij Artevelde. Het Arteveldebier wordt levenslustig op smaak gebracht in de brouwketels van microbrouwerij Artevelde op de Botermarkt in Gent. Is het een wijs idee om Artevelde te proeven? We doen dit in combinatie (inbegrepen) met de Gentse tapas: kaas en tierentijnmosterd, salami, gentse kop, paardenlookworst.

Einde van de dag in Gent.

Met tram 1 vanuit de Veldstraat keren we terug naar het Sint-Pietersstation. Daar stappen we over op bus 19 tot aan het Arteveldepark en de Ghelamco Arena. Auto’s vinden we terug op Parking A.
Diegenen die gebruik maken van de MOBIB-kaart en abonnement van De Lijn, of een 10ritten-lijnkaart hebben, brengen deze mee.