Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zondag 23 april 2023

Dagwandeling 22 km golvend

Wég van Brussel 7:
Brussel-Zuid - Sint-Gilles - Ukkel - Holleken

Brussel In november 2018 begon een reeks van 10 tochten, telkens startend in Brussel en eindigend ergens buiten Brussel. In de voormiddag regelmatig stops en wat uitleg bij bezienswaardigheden, monumenten, interessante gevels, ...
De 6 vorige etappes.

Deze keer stappen we van Brussel-Zuid eerst via de Hallepoort door Sint-Gillis. Wie al eerder mee was, weet dat ik nogal fan ben van Art Nouveau-woningen. Daarvan zullen we er in Sint-Gillis een hele serie kunnen bewonderen. We ontdekken ook diverse pleinen, pleintjes parkjes. Je zal ervaren dat Sint-Gillis sterk heuvelachtig is, als we klimmen naar de gevangenis van Sint-Gillis.
Langs het park van Vorst en het Dudenpark naar Hoogte Honderd, inderdaad, 100m boven de zeespiegel, de Zennevallei ligt maar 20 meter boven die zeespiegel.
Op Ukkels grondgebied langs de Alsembergesteenweg met enkele goed verstopte steegjes en parkjes (Stevensblok, Pauwelsblok, Tillensblok). Door het Jacques Brelpark, het bosrijke Keyenbempt, Kinsendal, Kriekenput, Engeland en het Verrewinkelbos: zo veel heuvelachtig groen in Ukkel!
Na 16,5 km komen we in Vlaanderen: de velden van Oplinkebeek, het Wijnbrondal, Schaveys Park en via meer Linkebeekse velden naar treinhalte Holleken.

Hallepoort
Hallepoort.
Art Nouveau
Art Nouveauwoning tijdens de 3e wandeling weg van Brussel.