Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

maandag 17 - donderdag 20 april 2023

Schampavaria

4-daagse aan de Opaalkust (Fr)

Schampavaria, dat is...

Gedurende vier dagen bezoeken we het mooiste stukje van de Opaalkust…een prachtig stukje natuur in Noord-Frankrijk…. dichtbij en toch zo mooi ! Beroemde krijtrotsen, charmante badplaatsen, brede stranden en historische plekjes wisselen elkaar af. Heel wat schilders en kunstenaars maakten gebruik van de lichtinval aan deze kust, vandaar de naam ‘Opaalkust’ … ! Ook de Franse en Engelse high society was weg van de charmes van deze streek en bouwden in de 19de eeuw hier hun villa’s om er even tussenuit te gaan. Deze Anglo-Normandische villa’s vinden we terug in de vele stadjes. In één van deze dorpjes nl. WIMEREUX verblijven we drie nachten, in Hotel de Wimereux, Rue Carnot 78, 62930 Wimereux.

Maandag 17 april 2023
Afspraak in het hotel tussen 12 en 13 u. - Picknick vóór aankomst, of picknick of iets anders eten ter plaatse of ergens in Wimereux.
Er is parking aan het hotel … wel 12 euro per dag (te verdelen over de inzittenden !).
14 u : start voor een wandeling ten zuiden van Wimereux, tijdig terug om even het mooie stadje te bezoeken met zijn vele fraaie herenhuizen met fresco’s gedecoreerd.
19 u : avondmaal in het hotel.

Dinsdag 18 april 2023
8.30 u : ontbijt in het hotel
9.30 u : dagwandeling naar Ambleteuse (tussen 12 en 15 km).
We wandelen via het binnenland naar Ambleteuse. Middagpicknick.
Momenteel nog geen beslissing genomen over het al dan niet bezoeken van dit zeventiende-eeuwse fort, wel afhankelijk van de tijd, weer en belangstelling.
We keren terug via de GR. Route langsheen de kust naar Wimereux….. prachtige wandeling!
19 u : avondmaal in hotel - en traditioneel geworden kwis !!!!!

Woensdag 19 april 2023
8.30 u : ontbijt.
9.30 u : dagwandeling Cap Griz Nez – Cap blanc Nez (tussen 12 en 15 km).
We verplaatsen ons met de auto naar de parking aan Cap Griz Nez. Daar start de wandeling langsheen de GR 120 naar Cap Blanc Nez. Één van de mooiste wandelingen uit de streek, langsheen de kliffen en met voortdurend zicht op de kustlijn en bij goed weer Groot-Brittannië, dat hier slechts 33 km van ons verwijderd ligt.
19 u : avondmaal in het hotel.

Donderdag 20 april 2023
8.30 u : ontbijt.
9.30 : we verlaten het hotel en verplaatsen ons naar Boulogne–sur–mer.
We bezoeken deze mooie, historische stad met een gids die ons zal rondleiden in het oude gedeelte van de bovenstad. Boulogne wordt ook wel Cité de la mer genoemd, wat staat voor Frankrijks grootste vissershaven. De bovenstad die we bezoeken geeft een mooi beeld weer van de geschiedenis van de stad, getekend door de Romeinen, de Engelsen en Napoleon, met pronkstukken als het kasteel, belfort en kathedraal.
13 u. picknick of middagmaal. Iedereen facultatief in de stad.
Wie dan nog zin heeft kan zelf de wandeling maken langsheen de verschillende ‘murals’: verschillende lokale en internationale artiesten hebben zich in deze stad echt uitgeleefd in de vele prachtige muurschilderingen.
Als het weer ons enigszins gunstig gezind is kan het niet anders dan dat we dan voldaan en ‘well’ huiswaarts keren.