< Wandelen en fietsen met Schampavie

Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

+/- Woensdag 12 april tot +/- woensdag 26 april 2023

twee weekse wandelvakantie met dagrugzak in het parque natural Do Alvo, Portugal met een dagbezoek aan Porto.

Er zijn 8 plaatsen voorzien

In het parque natural do Alvao bevinden zich geologische breuken die leiden tot spectaculaire watervallen, een grote diversiteit aan natuurlijke ecosystemen en een sociaal erfgoed dat in stand is gehouden... dit alles maakt een wandeling door het natuurpark Alvão een bedevaart naar authenticiteit. In het westelijke deel van het gebergte Alvão, wordt het gebied doorkruist door de rivier Rio Olo, die tussen kliffen en rotsen stroomt en in watervallen van 250 meter hoog stroomt. De kracht van het water is indrukwekkend en dit is daarom één van de mooiste plekjes van de regio en is ook het symbool van het park.

De loop van de Rio Olo verbindt twee uiteenlopende landschappen. Op een gemiddelde hoogte van 1000 meter, in het gebied Lamas de Olo, overheerst het graniet en de vegetatie van hoge berggebieden. Vlakbij Ermelo, op zo´n 450 meter hoogte, domineert het leisteen en is het landschap zo groen als in de Minho.

Het leisteen, het graniet en het riet worden gebruikt voor de constructie van huizen in de karakteristieke dorpjes Lamas de Olo, Anta of Ermelo, waar de tijd maar langzaam voorbij gaat.
Dit prachtige gebied bevindt zich maar een uurtje rijden van Porto.

In dit gebied en zijn onmiddelijke omgeving zullen er een aantal wandelingen met dagrugzak ingepland worden. We zullen in 2 of 3 overnachtingsplaatsen verblijven.
In de omgeving ligt ook de stad Vila Real. Deze naam klink natuurlijk bekend in de oren van de voetballiefhebber, maar zij is zeker ook een bezoekje waard. Indien mogelijk wordt dit ingepland.
Als afsluiter wordt ook nog een bezoek aan Porto voorzien. Hiervoor wordt mnimaal 1 dag uitgetrokken.