Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zondag 22 - zondag 29 januari 2023

Sneeuwstappen in Névache, la haute vallée en étoile (F)

2 wandeldagen in lijn met rugzak en 4 luswandelingen met dagrukzak - tot 850 m hoogteverschil

Schampavie
gids

De vallei La Clarée is een beschermd natuurlandschap en nog een authentiek bewaarde vallei, waar skiliften verboden zijn. Er zijn dan ook geen alpijnse skipistes. Het is er een ideaal gebied voor langlaufen, sneeuwraketten en hondensleden. Deze vallei leent zich perfect voor zowel zomerse als winterse wandelactiviteiten.

Névache is een gemeente in het Franse departement Hautes-Alpes in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur en telt 334 inwoners (2008). Névache maakt deel uit deel uit van het arrondissement Briançon.

gids De Refuge de Laval is een zeer comfortabele refuge met een charmante ontvangst. We verkennen verschillende valleien met zijn ontelbare meren, ontstaan door vroegere gletsjers. Het is omwille van zijn hoogte tussen 2.000 en 2.850 meter een gedroomd gebied voor het maken van mooie tochten. Dat is pas genieten!

Ten volle genieten van deze week kan pas als je een goede fysieke conditie hebt. Ervaring met sneeuwschoen-
wandelen is meegenomen maar geen noodzaak.

Programma:
gids Zoals bij de vorige edities worden de tochten uitgestippeld en begeleid door Pierre Bonneau, een super aangename plaatselijke gids die het gebied goed kent. Ook wordt ten stelligste afgeraden om in de hogere Alpen sneeuwraketten-
tochten te doen zonder plaatselijke gids, vooral omdat er regelmatig op niet gebaande trajecten wordt gestapt.
Het programma kan op elk moment gewijzigd worden omwille van veiligheidsredenen of weersomstandigheden. Onze gids neemt hiervoor zijn verantwoordelijkheid op.

Schampavie Schampavie