Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 17 september 2022: stadswandeling en bezoek aan de Stella brouwerij in Leuven

stadswandeling tussen historie, biercultuur en groen

Bezoek aan de Stella brouwerij in Leuven (snel inschrijven noodzakelijk!)

Leuven bezit een schat aan eeuwenoude gebouwen, het ene met een meer indrukwekkende geschiedenis dan het andere. Tijdens deze stadswandeling stappen we langs enkele van de interessantste gebouwen en bij wijze van afwisseling ook een paar keer door fraaie stukjes groen.

Je zal ontdekken dat Leuven bijzondere charmante hoekjes heeft. Enkele hoogtepunten en bezienswaardigheden zijn o.a. de Sint-Pieterskerk met Bouts en het groot Begijnhof. Ook de parel van de Brabantse laatgotiek, met name het Leuvense stadhuis, mag niet ontbreken.
We lopen door het Dijlepark en het Stadspark. Onderweg zien we ook de prachtige Universiteitsbibliotheek en het graf van pater Damiaan in de crypte van de Sint-Antoniuskapel. Tijdens de wandeling passeren we ook langs verschillende bekende collegebouwen.

13 u: Bezoek aan de Stella Brouwerij in Leuven.

De Stella brouwerij in Leuven heeft 7 eeuwen brouwtraditie. Tijdens de rondleiding maak je kennis met alle belangrijke hoofdstukken in het verhaal van Stella Artois, zowel met de geschiedenis als met het brouwproces en de snelle flessen- en blikkenlijnen.

Na het bezoek aan de brouwerij wandelen we nog even naar de Vaartkom waar oude fabriekspanden worden opgeknapt en ingenomen door eigentijdse woonlofts, winkels en kantoren. We stappen ook even binnen in de Hoorn, waar in 1926 de allereerste Stella werd gebrouwen.
De wandeling eindigt terug aan het station van Leuven.

stadhuis
Markt van Leuven met Tafelrond en stadhuis - foto: Frank Barning - Pexels