Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zaterdag 27 augustus - zondag 4 september 2022

Pittige rugzaktrektocht

GR5 Jura (Frankrijk-Zwitserland) Villers-Le-Lac - Nyon

GR5 is één van de meest populaire lange afstands wandelingen in Europa, die zich uitstrekt over 5 verschillende landen en is vooral bewegwijzerd met de alom bekende rood-witte rechthoekjes. Het traject start in het aan de Noordzee gelegen Hoek van Holland, nabij Rotterdam, en eindigt na ca. 2150km in de Zuid Franse stad Nice aan de Middellandse Zee.

Er is gekozen om steeds een deel van het traject te stappen en om de volgende keer terug te starten waar we vorige keer geëindigd zijn. Zo'n etappe wordt ingedeeld in stapdagen tussen 20 en 25km in functie van de logeermogelijkheden en het terrein. Bevoorrading in functie wat zich aandient.

De vrolijke bende van vorig jaar

De Jura wordt omschreven als middelgebergte met de hoogste toppen op zowat 1700m. 40% van deze streek is bebost waardoor ze genoemd is naar het latijnse "Jura" (bos). Dit is de laatste etappe voor we het hoogegebergte gaan aanvatten en brengt ons tot aan het pitoreske meer van Genève ook wel Lac Lêman genoemd.

We starten in het dorpje Villers-Le-Lac, waar ons vorig traject gestopt is. De laatste stapdag komen we toe in het aan het meer gelegen Zwitserse stadje Nyon.

Overnachten doen we in een gîte d'étape of een eenvoudig hotelletje, meestal op basis van 1/2 pension. Bevoorrading voor onderweg in functie wat zich aandient.