Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Donderdag 25 augustus 2022

Schampavaria

Villa Empain, en ..., wandelingen in Brussel

Op 25 augustus trekken we met Schampavaria van het Centraal Station in Brussel naar de Villa Empain in Elsene (Avenue Roosevelt 67) om er naast het prachtige Art Deco gebouw en zwembad ook de tentoonstelling 'Portrait of a lady' te bezoeken. De filosofie van Schampavaria indachtig gaan we op deze dag zoals gewoonlijk het aangename aan het nuttige verbinden.

We vertrekken stipt om 10u15 (academisch kwartiertje). We wandelen vervolgens via de trappen en de Naamse straat naar boven om via de Elsense Steenweg te landen op het mooie Sint-Boniface plein. We bezoeken er de mooie kerk, die in het verleden voor vele vluchtelingen een toevluchtsoord geweest is, en maken, ieder naar heug en meug, een keuze uit één van de vele etablissementen op dit pleintje voor een gezellig middagmaal, waaronder de Ultime Atome zeker een aanrader is. Keuze te over trouwens.

Verder langs de Chaussée d'Ixelles naar het Flageyplein, welbekend door de VRT en toenmalige BRT. Langs de vijvers van Elsene stappen we nu richting Abdij van Terkameren en de Modeacademie. Door het prachtige Terkamerenbos bereiken we tenslotte na ongeveer 6 km stappen de Villa Empain en dit tegen ongeveer 15u. We bezoeken er de verschillende ruimtes van de tentoonstelling met schilderijen, wandtapijten en beeldhouwwerken, ieder kunstwerk met een ode aan de schoonheid van de vrouw door de eeuwen heen (en tot en met vandaag...).

We wandelen ongeveer rond 16u30 terug via de Rooseveldlaan met zijn vele ambassades, de Avenue Louise met zijn vele mooie winkels, het Egmond park en de Zavel terug richting Centraal Station.