Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zaterdag 06 augustus 2022 tot zondag 28 augustus 2022 (23 dagen)

Semi trekking met de auto door Zuidelijk Noorwegen (8 personen)

Vijfdaagse trekking, dagwandelingen en bezoek aan Oslo en Bergen.

Wegens corona blijft het mogelijk dat de reis moet geannuleerd worden. Alles kan tot kort voor het vertrek geannuleerd worden zonder of met geringe kosten.
De heenreis met de boot vanuit Eemshaven (Nl) naar Kristiansand. De terugreis met de boot vanuit Bergen naar Hirtshals (Dk).
Ter plaatse gebeuren de verplaatsingen met de auto. Kandidaat chauffeurs, met eigen wagen (4 personen) krijgen voorrang.

Bedoeling is om een goed beeld te krijgen van wat zuidelijk Noorwegen te bieden heeft en daarbij een aantal wandelingen te maken in gebieden die minder geschikt zijn om langere doorgaande trekkings te maken.

Een eerste streek die we aandoen is de Ryfylke. In de Ryfylke is de natuur de grootste trekpleister. Wij wandelen in het gebied van de Lysnefjord. Deze behoort tot de mooiste fjorden van Noorwegen. Aan deze fjord ligt de preekstoel. Wij wandelen er niet naar toe maar zullen hem wel aan de overkant zien liggen. In deze omgeving maken we een vijfdaagse trektocht.

Na de trekking gaat het richting Rysstad waar we een tweetal wandelingen maken. Van hieruit gaat het dan in twee etappes naar Oslo. Onderweg maken we een tweetal wandelingen en bezoeken de staafkerk van Heddal, een van de mooiste in Noorwegen. We voorzien ongeveer 1,5 dagen in Oslo. 

Vanuit Oslo gaat het in enkele dagen naar de Songdalfjord en Nearoyfjord. Volgens sommigen is dit de mooiste fjord van Noorwegen en de Nearoyfjord behoort tot het UNSECO werelderfgoed. Onderweg maken we enkele wandelingen. Een topper is de wandeling naar de bekende Gaustatoppen in de buurt van Rjukan. Vanuit Flam en vanuit Songdal maken we enkele dagwandelingen. Op het programma staat ook de Flamsbana naar Myrdal. Zeker ook de moeite is de staafkerk van Borgund, de meest autentieke staafkerk van Noorwegen.

Vanuit Songdal gaat het uiteindelijk in enkele etappes, met wandeling, naar Bergen. Er is een halve dag voorzien om Bergen te bezoeken.

Zaterdagmiddag nemen we in Bergen de boot naar Hirtshals in Denemarken. Tot aan Stavanger vaart de boot tussen de eilandjes voor de kust van Norwegen. Bij mooi weer is dit een prachtige afsluiter van de reis.

Noorwegen