Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

zondag 30 januari - zondag 6 februari 2022

Sneeuwstappen in de Queyras (F)

4 luswandelingen en tweedaagse - 5 tot 14 km per dag - tot 800 m hoogteverschil

Schampavie
gids

In het uiterste oosten van de Franse departement Hautes-Alpes ligt de Queyras, een nog authentieke bergstreek van 65.000 ha. Het telt slechts 2.500 inwoners naast 2.500 gemzen en 2.500 plantensoorten! De Queyras grenst aan het Italiaanse Piemonte en is sinds 1977 een Parc naturel régional.

Op 2.040 meter is Saint-Véran het hoogst gelegen dorp van Frankrijk en tevens één van de mooiste. De andere dorpen zijn Abriès, Aiguilles, Arvieux, Ceillac, Château-Ville-Vieille, Molines en Ristolas.

gids Vanwege de (bijna) altijd schijnende zon, de heldere lucht en de fraaie beelden met de lariksen is het landschap van een betoverende schoonheid. De Queyras is doorgaans een sneeuwzeker gebied. De dorpjes, deels opgetrokken uit karakteristieke houten huizen, liggen relatief hoog, zodat we snel de bergweiden met panoramische vergezichten bereiken.

Op sneeuwraketten (inbegrepen) verkennen we de prachtige winterwereld met besneeuwde bergtoppen, glooiende alpenweiden en uitgestrekte bossen. Het is omwille van zijn hoogte tussen 1.700 en 2.900 meter een gedroomd gebied voor het maken van mooie tochten. Dat is pas genieten!

Programma:
kan op elk moment gewijzigd worden omwille van veiligheidsredenen of weersomstandigheden.

Het is niet aan te raden om in de hogere Alpen sneeuwrakettentochten te doen zonder plaatselijke gids, vooral omdat we doorgaans op niet gebaande trajecten stappen. Daarom werken we, zoals in januari 2020 in de Vercors, samen Pierre Bonneau, een zeer goede, super aangename gids die de tochten voor ons begeleidt.

Schampavie Schampavie