Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Zondag 28 november

Dagwandeling 23,5 km golvend

Wég van Brussel 4:
Brussel-Zuid - Anderlecht - Sint-Pieters-Leeuw - Halle

Brussel In november 2018 begon een reeks van 10 tochten, 2 per jaar, telkens startend in Brussel en eindigend ergens buiten Brussel.
Onderbroken dor Corona, nemen we nu opnieuw de draad op.
We starten aan station Brussel-Zuid en de Zuidmarkt, de grootste markt van België, met een wereldreis van geuren, kleuren en smaken. Meer van dat in den Abattoir ofte de Slachthuizen van Anderlecht, de gigantische hal is beschermd erfgoed. Verder door Anderlecht ervaren we de diverse wijken, van Kuregem tot Het Rad, we stappen door diverse parkjes, langs het kanaal en vinden her en der paadjes. Ten slotte op de rand van het Brussels Hoofdstedelijk gewest door de groene vallei van de Vogelzangbeek (kan nat en/of netelig zijn).

Na 9km komen we in Vlaanderen: er volgt een aaneenschakeling van trage wegen langs Negenmanneke en de Zuunbeek naar het Colomakasteel en de rozentuin van Sint-Pieters-Leeuw, een der grootste van Europa.
Verder door Pajottenlandse landschappen, met zichten op de Zennevallei, in de buurt van de gehuchten Mekingen en Alsput. Ook in Halle vinden we nog wat paadjes en charmante hoekjes. Eventjes nog in de rijk versierde Sint-Martinusbasiliek met de Zwarte Madonna, of is de goesting voor een drankenetablissement te groot?

Lierde
Mei 2019: Ergens in Anderlecht, op weg van Brussel-Centraal naar Schepdaal. Foto van Hugo Marissens.
Lierde
Januari 2015: Schampavie tussen Sint-Pieters-Leeuw en Halle. Foto van Hugo Marissens.