Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Donderdag 11 - zondag 14 november 2021

semi-rugzakwandelweekend (18 tot 25 km per dag - 1e en 4e dag met volle rugzak)

Luxemburgse Ardennen: JH Lultzhausen
valleien van de Sauer, Wolz, Klierf, ...

Met de comfortabele Jeugdherberg van Lultzhauzen als uitvalsbasis, aan het Lac de la Haute Sûre, verkennen we de ruime omgeving. Vier dagen lang overheerst bos in herfstkleed, want Luxemburg heeft één onhebbelijkheid: verlaat het bos en bijna alles is gebetonneerd.

We verdelen de aandacht over Éisleck (Ösling, de Oostelijke Ardennen) in het Noorden van Luxemburg en Gutland (vergelijkbaar met Belgisch Lotharingen) in het zuiden. De overgang tussen beide gebieden ligt ten zuiden van de Sauer (Sûre).

Zeker op het programma: de sfeer van de echte Ardennen, met de alpien aandoende valleien van de Klierf (Clerve) en de Wolz (Wilz). Wandelen over smalle paden in stijle hellingen, hoogteverschillen tussen 100 en 200m, wat rotspartijen en de stilte die enkel verstoord wordt door een trein. Maar ook smokkelpaadjes in de Belgisch-Luxemburgse grensstreek, in de buurt van Martelange. De hoogteverschillen worden al kleiner, maar kunnen bij mooi weer toch mooie panorama's opleveren.

Zondag 14 november een kortere wandeling, we eindigen tegen 15:00.
Donderdag 11 november moet je vroeg opstaan, hou er rekening mee dat je om 7:07 in Brussel-Noord de trein naar Luik moet nemen (IC Oostende-Eupen), met aansluiting richting Luxemburg. Is dat te vroeg, dan kun je woensdagavond in de Jeugdherberg van Luxemburg-stad overnachten, met donderdagochtend een korte treinrit.

Haute Sure
Uit de oude doos: Schampavie in de omgeving van Lultzhausen - november 2003.
Wiltz
Uit de oude doos: Schampavie in de omgeving van Wiltz - maart 2005.