Schampavie

Avontuurlijk wandelen en fietsen in groep,
een dag, een weekend of langer.

Donderdag 16 september tot maandag 04 oktober 2021 (19 dagen)

Wandelvakantie In Noord-Portugal

Wandelingen met dagruzak 18 tot 22km met bezoek aan Braga en Guimaraes

Een eerste stop wordt de stad Braga. Twee hoogtepunten van Braga zijn de kathedraal en het bedevaartsoord Bom Jesus.
Van daaruit bezoeken we kort Ponte de Lima en Ponte de Barca. Twee mooie, historische stadjes gelegen aan de rivier de "Lima".
Van daaruit gaat het naar het natuurreservaat "Penede de Geres". Een van de oudste natuurreservaten van Portugal.
Een eerste stop is Soajo. Dit dorpje is samen met zijn buurdorpje Lindoso, vooral gekend voor zijn graanschuren. De dorpjes in de omgeving zijn allemmal de moeite en ook de natuur heeft veel te bieden.
Vervolgens gaat het naar Castro Laboreiro.
Onderweg stoppen we bij het Santuario da nossa senhora da Penada. Dit is een kleine kopie van de Bom Jesus van Braga.
Castro Laboreiro is een kleine stadje dat ligt op de grens met Spanje. De bergen gaan er tot 1200 à 1300 meter. Het landschap is eerder golvend met hier en daar ruwe stukken en grote ronde rotsblokken.
De volgende stop is Geres. Om daar te geraken rijden we even kort door Spanje. Een stop om eventjes wat tapas te proeven behoort zeker tot de mogelijkheden.
Dit ligt in het ruwste en mooiste gedeelte van de "Serra Peneda de Geres". Het is een veel ruwer gebied dan de vorige en dit met hoogtes tot 1400m
Uiteindelijk gaat het naar Guimaraes, onze laatste stopplaats. GuimarĂ£es, de geboortestad van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, wordt beschouwd als de wieg van Portugal. Het heeft een mooi historisch hart en is kleiner maar knusser dan Braga.